Čistý byt během chvilky. Poznejte osvědčené triky

24.05.2018 | Bydlení a design

Také strávíte skoro celou sobotu nebo neděli úklidem domácnosti? Pak vám poradíme, jak dobu cídění a smýčení co nejvíce zkrátit. Vždyť s nadcházejícím létem většina z nás věnuje volné chvilky raději rodině a pobytu u vody.

Jak si tedy úklid usnadnit?

Pomoc, skvrna

Tip redakce

Také vás nebaví neustálé tahání vysavače a poté ještě kýble s vodou, mopem nebo hadrem?
Úklidový systém Kobold VK200 ve spojení s jedinečným nástavcem na čištění pevných podlah Kobold SP600 dokáže jediným tahem podlahu vysát i vytřít zároveň. Hravě si poradí s každým typem pevných podlah. Díky otočnému kloubu a plochému designu se dostane i pod těžce dostupný nábytek. Kobold SP600 odstraňuje nečistoty jemně, ale důkladně. Navíc je úsporný a ohleduplný k životnímu prostředí, jelikož spotřebuje jen malé množství vody a čisticího prostředku Koboclean.

Potřebujete odstranit skvrnu z koberce? Pak – dokud je „čerstvá“ – smíchejte jeden díl octa a dva díly vody, nalijte do lahvičky s rozstřikovačem a směs nastříkejte na skvrnu. Překryjte vlhkým hadříkem a ten chvíli žehlete (asi 30 vteřin až minutu), v případě potřeby několikrás opakujte. Skvrna bude pryč!

Kdo to zase vařil?

Připečená mastnota na sporáku? To je horor každého kuchaře. Obvykle povoláváme na pomoc ty nejagresivnější čističe a drhneme, až nás bolí ruce. Zkuste to příště jinak! Mastnotu ze sporáku vyžeňte zase mastnotou. Namočte papírovou utěrku či měkký hadřík v oleji a s ním připečenou mastnotu „rozpusťte“. Pak už jen všechno setřete hadříkem namočeným ve vodě se saponátem.

Jak vyzrát na vodní kámen

Lesklé kohoutky dokáží dodat naší koupelně či kuchyni téměř luxusní nádech (a navíc dokáží během chvilky vytvořit dojem naprosté čistoty). Ovšem skvrny od vody nebo vodního kamene umějí kohoutek proměnit v nikterak vábnou výbavu bytu. Jak na něj? Prostě vezměte citron, rozpulte ho a jednou z půlek kohoutek potírejte. Pak ho opláchněte čistou vodou a otřete měkkým hadříkem.

Posaďte se, prosím

Máte-li na pohovce světlý povlak z mikrovlákna, je jasné, že si něco „užije“. Vidět je na něm prakticky každá menší skvrnka, a tak povlak pravidelně končí v pračce. Netřeba říkat, že to mu příliš nesvědčí (ostatně jako spoustě jiných textilií). Příště zkuste čerstvou skvrnu rychle postříkat alkoholem (v případě nutnosti třeba i vodkou nebo slivovicí) a vyčistit ji měkkým bílým hadříkem (pozor, barevný by v důsledku působení alkoholu mohl zanechat další skvrny). Po zaschnutí můžete zkusit místo ještě „vykartáčovat“ jemným kartáčkem (aby se oživila vlákna).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat