Najděte odvahu a pusťte si fialovou do bytu

06.09.2011 | Bydlení a design

Fialová barva zůstává stále trendem v bydlení i oblékání. Je to barva inspirace a také barva, která má z barevného spektra nejvyšší a nejjemnější vibrace. Dosáhneme jí smícháním klidné modré a divoké červené. Ať už máme více kterékoliv z těchto dvou barev, vždy nám vyjde světlejší či tmavší odstín fialové.

Fialová se také vyznačuje za barvu teplou a klidnou, snižuje stavy deprese a velkého napětí, proto bychom si měli domů pořídit alespoň jeden fialový doplněk. Pokud v sobě však nesete odvážnějšího ducha, dopřejte si této barvy do interiéru rozhodně víc. Nejenom, že váš dům oživí, ale především udělá z obyčejného pokoje designovou místnost plnou energie a optimismu.


Foto: fotogalerieinteriery.cz

Ideální je tato barva také do místnosti pro cvičení Pilates či jógy, kde se budete moci plně soustředit a meditovat.

Při správném osvětlení a náladě se stává barvou vášnivou a je tedy vhodná i do obývacího pokoje, kde ve chvílích volna můžete popustit uzdu své fantazii. Pokud chcete v ložnici relaxovat a sbírat síly na příští dny, i pro vás je příhodný světlejší odstín fialové, který nebude ničím narušovat váš spánek a pohodlí.


Foto: fotogalerieinteriery.cz


Foto: Pohovka Sconto, 6 999 Kč


Foto: Rohová jídelní sestava Kika

Abychom nic nenechali náhodě, je dobré fialovou nemíchat s dalšími výraznými barvami. Klasiku, kterou nikdy nezkazíte, tvoří kombinace fialová – černá, fialová – bílá, fialová – šedá a fialová – růžová.


Foto: Stolní lampa IKEA, 499 Kč // Stolní lampa Kika, 599 Kč


Foto: Stolní lampa IKEA, 199 Kč // Váza IKEA, 299 Kč


Foto: Sklenice IKEA, 59 Kč // Hrnek Kika, 399 Kč


Foto: Talíř IKEA, 49 Kč // Sada 24 příborů IKEA, 349 Kč
 



Foto: Závěs Moebolix, 339 Kč // Osuška IKEA, 279 Kč


Foto: Dvoulůžko Sconto, 19 999 Kč // Stoleček Kika, 999 Kč


Foto: Box Kika, 299 Kč // Dóza na tousty Moebelix, 99 Kč

Dříve si tuhle barvu mohli dovolit jen bohatí lidé. Dodnes zůstává výrobně nejdražší barvou, nicméně již dostupnou pro všechny společenské vrstvy. Lila, šeříková nebo snad purpurová, ať už to bude kterákoliv z nich, vždy vašemu bydlení dodá něco víc – skvost, tajemnost, eleganci, jemnost a skrytou vášeň… Vyzkoušejte ji sami u sebe doma. Nebojte se fialových doplňků od nádobí, váz, přes nábytek až po fialovou stěnu, uvidíte, že nespokojenost nebude mít prostor.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat