Úklid během chvilky? Pomohou osvědčené rady a výkonný pomocník

19.12.2017 | Bydlení a design

Také máte pocit, že úklidem trávíte mnohem více času, než byste chtěli? V dnešní uspechané době má málokdo času nazbyt a volné chvíle jistě trávíme raději s rodinou nebo jinými radostmi než smýčením v domácnosti. Jenže jak si pomoci?

Když není čas ztrácet čas

Spousta lidí tráví úklidem mnohem více času, než by musela. Jaké chyby nám ho  zbytečně prodlužují?

Kamarád televize


Vysávání a vytírání bez námahy v jednom? To nabízí čistička tvrdých podlah Kärcher FC 5.

Také uklízíte s puštěnou televizí? A kolikrát si k ní sednete, protože je tam zrovna napínavá scéna, kterou si nechcete nechat ujít? Tohle je záludnost číslo jedna, místo toho abyste se naplno věnovala úklidu, vás televize okrádá o čas a úklid se jen nekonečně táhne. Takže vypnout televizi, a pokud nemáte rádi ticho, dejte přednost rádiu, taková rytmická melodie vás příjemně popožene do práce.

Pomůžu, mami

Pokud uklízíte sama a rodina či partner se do úklidu nezapojují, pošlete je raději ven a nejlépe ať vezmou i pejska. Prázdná domácnost se uklízí mnohem snadněji, než když vám pořád někdo přidělává práci. Pokud uklízíte doma společně, jen tak dál.

Na přeskáčku?

Nejefektivnější je začínat v nejméně používaných místnostech, kam během úklidu se nemusíte vracet. Takovými místy bývají ložnice a pracovny, poté dětský pokoj a obývací pokoj. Na závěr si nechte kuchyni, toaletu a úplně poslední by měla být koupelna. Běžnou chybou při úklidu bývá, že uklízející začne pěkně od podlahy. S úklidem začínejte od stropu místnosti, nezapomeňte vymést pavučiny, očistit lustr a postupujte od nejvyšších poliček až k podlaze. Během této činnosti na zem spadne ještě spoustu prachu, proto je efektivnější ji uklidit až na závěr.

Pomocník, jak se patří

S úklidem nám v dnešní době naštěstí dokáží pomoci také moderní a chytré přístroje, které ušetří nejen spoustu času, ale i sil a nervů. Právě takovým je i čistička tvrdých podlah Kärcher FC 5, která vysává i vytírá v jediném kroku. Ostatně se o tom přesvědčily i naše testerky.


Samovolný pohon, hlavice, která nejen zajistí dokonalý úklid, ale ještě se následně sama vyčistí. I to si naše testerky u Kärcher FC 5 chválily.

„Čistič mě zaujal v reklamě, proto jsem byla ráda, že jsem byla vybrána na testování výrobku. Opravdu vytírá i luxuje zároveň. Montáž, příprava před úklidem ani následné čištění přístroje nejsou nijak složité. Podlahy jsou krásně čisté. Pokud na něj máte místo, doporučuji,“ ohodnotila testerka Kuklovka.

„Čističku jsem si koupila, protože máme dům a dvě malé děti. Musím říct, že ze začátku jsem trochu s přístrojem bojovala a nadávala, ale pak jsem se pořádně podívala na návod a stroj položila více naležato a v této poloze už krásně vysával i vytíral. Je na vlastní pohon, takže se u něj ani trochu nenadřu. Pro mě je to určitě skvělý pomocník, který udělá dva úkony v jednom a ještě se po úklidu sám vyčistí. Dávám velké plus i dalším výrobkům této značky,“ napsala Salmik.


Kärcher FC 5 vám ušetří spoustu času i sil. A vy díky němu budete mít víc času na sebe a rodinu.

„Za mě dobrý pomocník při úklidu. Nezanechává šmouhy, šetří vodu, podlaha se pěkně leskne. Výhodou je i snadná a jednoduchá manipulace. Vhodný je hlavně pro větší plochy. Nebolí díky němu záda a kolena jako dříve při ručním vytírání hadrem. Nnepotřebujete pořád chodit ke kýblu vymývat a ždímat mop. Voda vydrží cca na 50 metrů čtverečních,“ pochavlovala si testerka Sandy.H.

Ostatně čističku Kärcher FC 5 jsme testovali i my v redakci. A i u našich kolegyň se osvědčila! „Pokud má člověk větší byt a malé děti, je to neuvěřitelný pomocník. Vysaju a vytřu během jednoho pohybu. Nejvíc jsem Kärcher FC 5 během testování využila při úklidu v kuchyni, když ta moje dvě malá ‚prasátka‘ dojedla. Bez potíží si poradí s rozlitým džusem, drobky z housek, ale zvládl i zátěžový test v podobě špaget s rajskou omáčkou. Moje děti ho tedy nešetřily,“ popsala redakční testerka a maminka dvou malých raubířů Denisa.

Hodnocení ostatních testerek si můžete přečíst ZDE. Readkční testování pak najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat