Teď se prostě spí. Zajistěte si klidnou noc bez buzení od psa

Že váš mazlíček již dávno odrostl štěněcím létům, ale stále vás nenechá v klidu vyspat? Pak je na čase naučit jej, že v noci se zkrátka ani nehraje, ani nekrmí. Jenže jak?

Pořádná procházka

Neodbývejte večerní venčení. Pěkně se s pejskem proběhněte po okolí (ostatně i vám taková rozcvička pomůže k lepšímu usnutí). Nejenže se váš štěkající mazlíček „vyvenčí“, ale také se unaví a nebude mít potřebu vyžadovat pohyb a skotačení také uprostřed noci.

Poslední krmení

Budí vás pes nad ránem proto, že se dožaduje naplnění mističky? Zkuste jej krmit přibližně hodinku před tím, než odejdete na kutě. Psi by měli dostávat jídlo v pravidelných intervalech, snažte se proto, aby ten noční pro vašeho miláčka nebyl až příliš dlouhý.

Moderní pomocník

Pokud váš mazlíček opravdu nevydrží celou noc bez přísunu krmiva (případně pokud si chcete přispat nechce se vám ráno vstávat kvůli naplnění mističky), zkuste speciální misku, jež uvolní dávku granulí vždy ve stanovenou hodinu. Některé opravdu „vychytané“ elektronické misky dokonce můžete ovládat i pomocí mobilní aplikace. Ty využijete ale spíš, když zůstanete dlouho v práci, ne v noci.

Teď se prostě spí

Psi jsou velmi chytrá zvířata, a tak jsou schopní naučit se pravidla hry. Pokud se ovšem necháte přemluvit škemrajícím pohledem a vstanete v půl páté, abyste Alíka nakrmili nebo mu hodili v ložnici míček, je jasné, že takové chování se nejspíš bude opakovat. Naopak jestliže budete psa prostě ignorovat a nepodlehnete, vašemu mazlíčkovi dojde, že teď není na hraní ani jídlo vhodná doba. Je to sice zpočátku o nervy, ale když vytrváte, čekají vás nerušené noci.

Moje postel, tvůj pelíšek?

Samozřejmě nejefektivnější způsob, jak se nenechat v noci rušit, je prostě vykázat psa ze své ložnice, především ze své postele. Spousta majitelů si ale nedovede představit, že by se s Alíkem o postel nedělila. Pokud vás ale pes v peřinách ruší ze spánku, nic jiného vám nezbývá. Naučte jej alespoň spát ve vlastním pelíšku. Pamatujte, že kvalitní spánek je pro lidské zdraví klíčový.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat