Malý byt? Opticky jej zvětšíte s pomocí několika snadných triků

Ne každý žije v obřím apartmá. Spousta rodin žije v jedné či dvou místnostech o velikosti, jež jiní „spotřebují“ na koupelnu. Je to i váš případ? Pak vězte, že každý prostor se dá opticky zvětšit. Poradíme vám, jak na to.

Nebojte se zeleně

Máte pocit, že když svůj byteček ještě vybavíte rostlinami, že už se nejspíš postěhujete na chodbu? Ale dejte jim šanci. Alespoň jednu do bytu vpusťte. Rostlina prostor osvěží, opticky otevře a tím i zvětší. Navíc zelená barva působí pozitivně na psychiku, takže se nebudete cítit v bytě stísněně.

Na vysoké noze

Nejvíc prostoru – opticky i reálně – v bytě zabere nábytek. Těžko samozřejmě můžete žít bez něho, nicméně buďte obezřetní při jeho výběru. Vyhněte se těžkým a masivním kusům a místo toho vsaďte na světlé barvy a především nožičky. Ano, skříňky, knihovny, postele, gauče a spol. by měly mít nohy. Byt díky nim bude působit mnohem vzdušněji, než když bude nábytek prostě „sedět“ na zemi.

Tón v tónu

A když už jsme zmínili barvy, v malých místnostech se vyplatí vsadit na světlé, přírodní barvy, které prostor opticky nedusí. Stěny, nábytek, podlahy… Nebojte se světlých tónů, jež se doplňují. Výraznější a odvážnější odstíny si pak schovejte na doplňky, jako jsou polštářky a dekorace.

Světlo jako spojenec

Malý a tmavý byt bude vypadat ještě menší, než ve skutečnosti je, pokud do něj nepustíte světlo. A tak zapomeňte na těžké a tmavé závěsy a věčně zatažená okna. Do bytu pak instalujte zrcadla, jež nejen opticky prostor zvětšují, ale ještě se v nich odráží každý paprsek, který do místnosti dopadne. Skvělým spojencem je i leštěný nábytek, který podobně jako zrcadla světlo odráží.

Pěkně od podlahy

Pokud máte více místností, nerozdělujte je v malém bytě různými podlahami, zbytečně tak upozorníte na to, kde vlastně končí a jaké rozměry mají. Když ale podlahu vašeho bytu pokryjete jedním typem podlahy (například světlou „plovoučkou“), opticky prostor rozšíříte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat