Chlupy, kam se podíváš. Jak spolehlivě uklidit po mazlíčkovi

Obývat domácnost společně s kočkou či psem je radost. Tedy pokud se zrovna nepustíte do úklidu srsti, kterou tihle mazlíčci zanechávají, kudy chodí. A občas to není snadný úkol, dostat chlupy třeba z gauče nebo předložky v koupelně. Jak si uklízení usnadnit?

Chlupatý gauč

Spí váš miláček pěkně na gauči? Pak vám tam jistě zanechá pozornost v podobě vypadané srsti. Jak na ni, pokud máte látkový potah na gauč? Zkuste si vzít na pomoc obyčejnou stěrku na okna, kterou chlupy bez potíží „setřete“ (gumová stěrka je zachytí a shrne v chomáč). Pak už jen povrch přeluxujte.

Koberec s ozdobou

Ačkoli má vaše kočka či váš pes pelíšek, stejně nejraději leží na koberci nebo předložce v koupelně, odkud se chlupy velmi těžko dostávají? Pak zkuste trik s aviváží. Smíchejte ji v poměru 1 díl aviváže na 3 díly vody a směs nalijte do lahvičky s rozprašovačem. Tekutinou pak inkriminované místo na koberci s chlupy postříkejte a nechte zcela zaschnout. Aviváž pomůže „uvolnit“ chlupy z vláken koberce či předložky, takže pak stačí jen přejet vysavačem a je uklizeno.

Osrstěné záclony

Pokud váš mazlíček rád pozoruje dění za oknem, může to být docela špatná zpráva pro vaše záclony – chlupy se na ně chytají totiž velmi snadno. Ovšem dostat je z nich, to už taková pohádka není. Naštěstí máte spolehlivého pomocníka v kuchyni. Prostě vezměte suchou houbičku na nádobí a osrstěné místo na záclonách s ní přejeďte. Skoro všechny chlupy zůstanou na hubce.

Kožich místo kabátu

Kdo by rád neobjal svého mazlíčka! Ovšem pokud máte na sobě třeba kabát, který moc rád chytá chlupy (ale v podstatě se to týká jakéhokoli typu oblečení), pak takové pomazlení zanechá dosti viditelné stopy. Co s nimi? Mějte po ruce gumové rukavice, které lehce navlhčíte a přejedete jimi daný kus šatníku. Chlupy se spolehlivě zachytí.

Zase jako nové

A když už jsme zmínili oblečení – také máte pocit, že ho z pračky vytahujete snad chlupatější, než ho do pračky vkládáte? Možné to je. Chlupy se totiž mohou v pračce hromadit a vesele „distribuovat“ dál. Nechejte proto pračku pořádně vyschnout a poté její vnitřek vyluxujte. Nezapomínejte také pravidelně čistit filtr, kde se chlupy vašeho mazlíčka zachytávají.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat