Sušička na prádlo. Zbytečnost, nebo pomocník, který umí ušetřit spoustu práce?

27.05.2018 | Bydlení a design

Ne každý bydlí v domku se zahradou nebo má balkon, kde může své prádlo sušit na slunci. Obyvatelé panelákových bytů se často musí spokojit s minimálním prostorem nad vanou nebo překážejícím sušákem v obýváku, kde prádlo špatně schne.

Šetřete čas i prostor

Používání sušičky má mnoho výhod. Prádlo bude jemné, nadýchané a voňavé, i když nepoužijete aviváž. Sušení ho také zbaví škodlivých mikroorganismů a žmolků. Pokud jste kuřáci, oceníte i to, že sušička vaše oblečení nepříjemného zápachu dokonale zbaví. Je skvělá i na osvěžení oblečení a textilií, které jste dlouho skladovali zavřené ve skříni.

Máte děti? Pak je sušička k nezaplacení

Po narození dětí budou hromady prádla na denním pořádku. Pak často skutečně není kam takové množství mokrého oblečení pověsit. Nejen že sušička hravě zvládne tento problém, navíc umí zbavit prádlo žmolků, odstraní zvířecí chlupy a také zbaví prádlo alergenů. I proto ji kromě alergiků a astmatiků ocení právě rodiny s malými dětmi. Sušičky nabízejí také programy nahrazující žehlení. A to už je pádný důvod k jejímu pořízení.

Kombinovaný spotřebič nebo jen sušička?

Rozhodli jste se už pro její koupi? Majitelé malých bytů a koupelen pravděpodobně dají přednost variantě 2 v 1, pokud to ale prostor dovolí, rozhodně byste měli volit sušičku i pračku zvlášť. Samostatné spotřebiče toho totiž dokážou mnohem víc a mají větší nabídku funkcí. Navíc můžete sušit mezitím, co se pere další várka.

Kondenzační, nebo ventilační sušičku?

Na trhu jsou k dostání nejčastěji sušičky ventilační a kondenzační. Liší se tím, jakým způsobem je z přístroje odváděn horký vzduch. Ventilační sušičky k tomuto účelu využívají trubici, která musí být vyvedena z domu. Vyznačuje se nízkou spotřebou energie i příznivou pořizovací cenou, přesto však lidé dávají přednost kondenzačním sušičkám a to zejména proto, že mnohé koupelny nemají možnost venkovního odvětrávání.

Kondenzační sušičky mají uzavřený obvod, v němž se horký vzduch zchladí, zkondenzuje a steče do sběrné nádoby. Proud vzduchu, který byl zbaven vody, se opět prohřeje a nadále suší prádlo v bubnu. Nádobku po sušení jednoduše vylijete. Některé sušičky jsou vybaveny odvodní hadicí, stejně, jako pračka, tudíž nemusíte nádobku vylévat. Kondenzační sušičky seženete buď s topným tělesem, nebo tepelným čerpadlem. Čerpadlové modely šetří více energie, protože dokážou využít zbytkové teplo. Sušičky s tělesem mají zase výhodu v rychlejším sušení.

Sušit, nebo čarovat?

Záleží jen na vás, zda dáte přednost jednoduchému spotřebiči, který splní svoji úlohu, nebo zvolíte raději model s mnoha funkcemi. Na výběr jsou modely, které disponují podsvícením bubnu, časovačem, možností snížení teploty při sušení choulostivých tkanin atd. Program, který zastoupí žehlení je dnes součástí snad již každého modelu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat