Pokojové rostliny, díky nimž budete doma šťastnější

Živé květiny jsou krásným designovým doplňkem každého bytu či domu. Tyto rostliny ale nemusí mít pouze estetickou funkci. Do vašeho života vnesou pozitivní energii a některé z nich vás mohou zbavit i stresu!

Ať už jste doma, v kanceláři nebo ve škole, býváte často vystaveni nejrůznějším stresujícím situacím. Jak je známo, stres má velmi negativní vliv na celkové zdraví, proto byste se ho měli co nejvíce vyvarovat! Možná jste tomuto detailu doposud nevěnovali pozornost, ale přítomnost zelených rostlin v místnosti může mít blahodárné účinky. V jejich přítomnosti se lze cítit lépe, zdravěji, a dokonce šťastněji! A které rostliny vám vykouzlí úsměv na tváři? Zde jsou tipy!

Sukulenty

Pokud nepatříte mezi přeborníky v pěstování květin, nebo nemáte dostatek času na zahradničení, jednoznačně zvolte sukulenty. Jsou krásné a na vašem pracovním stole vykouzlí příjemnou atmosféru. Milují sluneční světlo a nepotřebují každý den zalévat.

Levandule

Trápí vás různé problémy v rodině nebo v práci? Vaše hlava si nedá říct, stále přemýšlí o nesmrtelnosti brouka a vy nemůžete usnout? Pořiďte si levanduli! Oblíbená rostlina přinese do vašeho domu mír a klid, zmírní stres a vy se budete cítit klidně a uvolněně.

Lopatkovec

Pokud hledáte inspiraci a potřebujete zvýšit mozkovou činnost, kupte si do pracovny lopatkovec. Tato rostlina vás jistě zaujme bílými květy na dlouhé stopce, které vyrůstají ze sytě zelených špičatých listů. Jelikož lopatkovec pochází z tropických oblastí Jižní Ameriky, miluje vlhkou půdu a spoustu nepřímého slunečního světla.

Rozmarýn

Další rostlina, která by vám doma neměla chybět, je rozmarýn. Stále zelená a léčivá bylina pomáhá se soustředěním. Zajistí, že budete více bdělí, podpoří vaši kreativitu a celkovou spokojenost. Má podmanivou a osvěžující vůni s nádechem pryskyřice. Můžete ji dát do pokoje, na balkon i na zahradu.

Filodendron

Filodendrony jsou známé rostliny, které mají zastoupení v řadě českých domácností. Jejich funkce je jednoduchá – zajišťují štěstí! Pozorování této rostliny může pomoci snížit stres a úzkost.

Pokojové kapradiny

Exotické kapradiny jsou na pěstování v našich domovech trochu náročnější, než třeba sukulenty. Pokud se však do jejich opečovávání pustíte, určitě nebudete litovat. Krásná rostlina vnese do místnosti nádech tajemna a exotiky. Kapradiny jsou skvělým zvlhčovačem ovzduší a pomáhají odstraňovat toxiny ze vzduchu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat