Jednu láhev alkoholu by měl mít i abstinent. K čemu se může hodit?

05.10.2018 | Bydlení a design

Že alkohol nepijete? To ale vůbec nevadí. Je totiž mnoho situací, ve kterých se vám taková lahev „tvrdého“ může hodit. Přečtěte si, k čemu všemu lze alkohol v domácnosti využít.

Účinné čištění

Mastné skvrny na nábytku nebo oblečení jednoduše vyčistíte pomocí čistého, vysokoprocentního alkoholu. Na nábytek použijte alkohol rozředěný s vodou, abyste nepoškodili lakování nebo nátěr. U oblečení se tolik bát nemusíte. Pokud potřebujete vyčistit skvrnu od mastnoty, jednoduše ji polijte třeba vodkou nebo slivovicí a suchým hadříkem vysajte tekutinu i se špínou. Opakujte podle potřeby, dokud skvrna nezmizí. Pokud je znečistění větší, než jaké byste zvládli malým hadříkem a jedním „panákem“, vytvořte si lázeň z jednoho deci alkoholu a pěti litrů teplé vody a do něj špinavé oblečení na noc „naložte“. Poté vyperte tak, jak jste zvyklí.

Zabiják nemocí

Pokud cítíte, že na vás jde kašel nebo rýma, zkuste si na noc dát „frťana“ něčeho ostřejšího. Alkohol roztahuje cévy, podporuje proudění krve a navíc desinfikuje a vraždí bakterie a viry. Skvělé jsou také lihové zábaly, které uplatníte zejména při bolestech prsou spojených s kojením. Při zábalech řeďte alkohol s ledovou vodou 1:10.

Úleva od bolesti

Pokud trpíte častým bolením kloubů, zkuste si denně vmasírovat malé množství silného alkoholu na postižená místa. Alkohol rozproudí krev, prohřeje okolí bolavých kloubů a má také znecitlivující účinky.

Věčné květy

Nejen pro úklid nebo zahnání nemoci je alkohol vhodný. Američtí vědci zjistili, že zalévání květin slabým roztokem alkoholu prodlužuje jejich dobu kvetení a přidáním malého množství do vázy prodloužíte život i květinám řezaným. Nejlépe v testech dopadly cibuloviny, kterým alkohol prodloužil dobu květu až o polovinu.

Zbaví zápachu

Smažili jste rybu nebo vám po celém dni v práci nevábně páchne obuv? Žádný problém! Nalijte alkohol do rozprašovače a jednoduše ho rozstříkejte do vzduchu v bytě nebo do samotné obuvi. Alkohol účinně eliminuje zápach a rychle se odpaří. Nežádoucí vůně a pachy jsou rychle pryč.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat