Svátky se kvapem blíží. Na co dát pozor při výběru vánočních nezbytností

26.11.2018 | Bydlení a design

Vánoce jsou téměř za dveřmi a mnoho lidí využívá předvánočních akcí na nákup svátečních dekorací. Mnohdy se ale za dobrou cenou skrývá nevalná kvalita. Na co se při výběru dekorací zaměřit a jakým doplňkům dát přednost?

Vánoční osvětlení

Světelné řetězy, kterými lidé s oblibou zdobí své domovy, rozhodně vybírejte u osvědčených prodejců. Následky způsobené požáry nekvalitního výrobku mohou být fatální. Pokud jde o venkovní osvětlení, vždy vybírejte takové, které má označení IP44 a vyšší. Čím vyšší číslo na štítku je, tím více je výrobek odolný vniknutí vody. Nikdy nekupujte osvětlení na tržnici a výrobek vždy pečlivě zkontrolujte.

Skleněné ozdoby

Skleněné ozdobičky jsou krásné a tradiční, pokud máte ale malé děti nebo zvířata, raději se jejich nákupu vyhněte. Skleněné baňky jsou velice křehké a tenké a při jejich rozbití se tříští na malé kousky, které mohou zvířátko nebo potomka ošklivě poranit.

Vánoční svícny

Ať už svícen vyrábíte nebo kupujete, vždy pečlivě zkontrolujte, zda jsou pod svíčkami ochranné kalíšky, které zamezí tomu, aby ostatní dekorace od svíček chytily. Vyhněte se i takovým, které mají okolo svící velké množství plastových dekorací. Ty jsou mnohem náchylnější k tomu, aby začaly hořet.

Vánoční stromeček

Při nákupu vánočního stromku se vyplatí být také obezřetný. Prodejci často účtují cenu za dražší druh, přičemž neznalý zákazník kupuje obyčejný smrček. Vždy si bedlivě pohlídejte, jaký druh vám prodejce účtuje, buďte u toho, když stromeček přeměřuje a vyžádejte si doklad. Pokud vás totiž bude chtít někdo zkontrolovat a vy nebudete mít od stromku účet, hrozí, že dostanete pokutu za krádež stromku.

Kapr

To samé jako u stromečku platí i u výběru kapra. Vždy byste měli dostat doklad o koupi s razítkem prodejce, abyste měli jistotu, že kapr pochází skutečně z legálního výlovu.

Umělý sníh

Umělý sníh ve spreji je poměrně vyhledávanou dekorací, ale omezte se s jeho použitím pouze na věci, které lze poté umýt odmašťovačem, například na okna. Sníh ve spreji je mastný a při nešetrném použití by mohl poškodit vybavení vašeho bytu. Také si dejte pozor, aby nebyl v dosahu zvířat a malých dětí, kterým by po případném pozření mohl způsobit ošklivé zdravotní potíže.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat