Je vám doma stále zima? Vsaďte na textil a barvy

23.01.2019 | Bydlení a design

Ukazatel teploměru vás přesvědčuje, že by vám mělo být doma příjemně, ale vy přesto chodíte nabaleni do dvou svetrů a tlustých ponožek? Někdy stačí málo, abyste se přestali třást zimou, a zvýšení teploty termostatu to být nemusí.

Na kůži zapomeňte

I když je to pro většinu lidí známka luxusu a elegance, kožené sedací soupravy, křesla a podobný nábytek působí chladně nejen pro oko. Kožené vybavení bytu totiž dokáže snížit tepelný komfort na minimum. Pokud je někdo zimomřivý, jistě si na studenou kůži bude sedat jen nerad. Raději vybírejte takový nábytek, který je potažen hrubší potahovou látkou, manšestrem nebo sametovým povrchem. Samet sice zprvu také působí chladivě, ale rychle se zahřívá a odráží teplo.

Zútulněte byt

V poloprázdné místnosti, která sice oplývá čistými liniemi a velkým prostorem se leckdo může cítit dobře. Nic ale nezútulní byt tak, jako závěsy a drobné textilní doplňky. Pořiďte si pár měkkých polštářků, elegantní závěsy do oken, na stůl pořiďte pěkný ubrus a hned se budete cítit lépe. Vyhněte se však výběru studených barev, například modré, šedé nebo zelené.

Teplo od nohou

Nejčastější příčinou, proč je lidem doma zima, je studená podlaha. Pokud máte možnost volby, vybírejte raději takové povrchy, které dokážou udržet teplo, například dřevo nebo koberec. Pakliže ale doma chcete mít dlažbu nebo plovoucí podlahu, na místa, kde často stojíte, třeba ke kuchyňské lince, pořiďte měkké běhouny. Nebude vám zima od nohou, když budete stát hodinu u plotny. Běhouny mají tu výhodu, že je jednoduše vyklepete nebo vyperete, když bude třeba.

Zapalte svíčky

Na to, aby bylo doma teplo, nemusíte nutně žhavit radiátory. Bohatě postačí pár čajových svíček, které rozmístíte po bytě. I taková malá „čajovka“ vydá mnoho tepelné energie a i vizuálně působí na člověka hřejivým dojmem. Když si navíc vyberete nějaké krásně voňavé, budete se doma cítit ještě lépe.

Čas jít spát

Pokud jste zimomřiví, zapomeňte na saténové povlečení a raději pořiďte bavlněné, ještě lépe flanelové. Flanelové povlečení je velice příjemné a bezvadně hřeje. Pokud i přesto spíte s rampouchem u nosu, lze sehnat povlečení z mikroplyše. Jedná se však o syntetické vlákno a tak se pod ním můžete v noci potit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat