Podlha jako zrcadlo. Stačí vám zásoby ze spíže a kvalitní mop

25.04.2019 | Bydlení a design

Stále více lidí se snaží svůj domov udržovat v čistotě i bez používání chemických čisticích prostředků. Nejinak je tomu i při vytírání podlahy, na kterou chemii vůbec nepobujete. Co se vám ale rozhodně bude hodit, je kvalitní mop. A takový je i Ultramat XL Turbo od Viledy, který vyzkoušely i naše testerky. Přečtěte si jejich hodnocení a recenze!

Co povrch, to jiný pomocník


Spojencem pro dokonale čistou podlahu je bezesporu kvalitní mop. A takovým je Ultramat XL Turbo od Viledy.

Jedním z nejpopulárnějších materiálů pro podlahy je vinyl, a to z dobrého důvodu. Vinylové podlahy jsou extrémně odolné vůči vodě a patří k těm, které „nerozhodí“ nějaká ta skvrna. Co se týče jejich údržby, osvědčuje se teplá voda s octem. Pro extra odolnou špínu použijte měkkou utěrku, vodu a mýdlo. Podlahu vždy zbavte veškeré vlhkosti a v žádném případě nepoužívejte abrazivní čističe.

I keramické dlaždice se těší velké popularitě. Snadno se čistí a vydrží téměř všechno. Máte je? Pak je minimálně jednou týdně zbavte všech nečistot a skvrn. Klidně lze použít léty prověřenou octovou vodu.

Laminátová podlaha je známá jako jedna z nejtvrdších a trvanlivých povrchů. Je vhodné ji umývat především mopem. Nikdy ne však mokrým, neboť se laminátová podlaha při kontaktu s vodou chová stejně jako dřevěná, může tak dojít k jejímu trvalému poškození. Mop by tedy měl být pouze vlhký, ideálně seznámený s roztokem octa a teplé vody.

Linoleum je k mání v širokém spektru odstínů a vzorů. Jak se o něj co nejlépe postarat? Velkou službu vám udělá kyselé mléko, nebo teplá voda s obsahem vlasového šamponu.

Bez mopu to nepůjde

Ať už vytíráte podlahu tradičními čisticími prostředky nebo těmi z kuchyňských zásob, je jasné, že bez kvalitního pomocníka nebude výseldek ideální. Takovým je ovšem rozhodně mop Ultramat XL Turbo od Viledy. Přesvědčily se o tom i naše testerky. Jak byly spokojené?


XL velikost hlavice, díky které šetříte čas a energii při vytírání, stabilní kbelík a efektivní ždímací systém. To jsou jen některé přednosti mopu Ultramat XL Turbo.

„Mop je opravdu skvělý. Vyzkoušela jsem ho já i moje mamka a obě jsme moc spokojené. Vytírá se s ním snadno, člověk se vůbec nenamáhá. Podlaha po vytření rychle schne, protože mop se dobře vyždímá v koši. Líbí se mi, že se povlak na mop může prát. Určitě už bych jiný nechtěla a mamka si ho přeje k narozeninám, chválila testerka kamca1122.

„Tak já musím také chválit, dokonce i když hodnotím věc na úklid, který vážně nepatří mezi moje oblíbené činnosti. Ultramat XL Turbo od Viledy si totiž oblíbíte už jen proto, že vzhledem k XL velikosti je vytřeno během chvilky, navíc nemusíte před vytíráním nijak zvlášť pečlivě zametat (tedy pokud máte doma běžný prach). Ždímání na jedničku, tvar kyblíku to samé. Dvojí vlákna v hlavici mopu jsou opravdu efektivní. Doporučuji, přidala se testerka Lucienova79.


Ultramat XL Turbo od Viledy měl u našich testerek jednoznačný úspěch!

„Hlavice je vážně pořádně velká, což je super, když vytíráte velké plochy. Vytře opravdu všechno, navíc ždímání je taky snadné (jen co člověk pochopí, jak má mop do toho ždímacího košíku napasovat - pak už je to hračka. Snad nejvíc jsem ale unešená z kbelíku. Je úžasně stabilní a díky tvaru se dobře přenáší, i když je naplněný vodou, napsala testerka kacenkapul.

„Je to v mé domácnosti můj první mop! Do této chvíle jsem používala jen koště a hadr. Musím říct, že rozdíl je nesrovnatelný a k původní variantě se po tomto testování už nikdy nechci vrátit! Rychlost, dobrá manipulace a nerozmáčené ruce, tak bych hodnotila první tři pro. Děkuji ti Viledo, že jsi,“ uzavřela nadšená testerka Hajecek.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat