Místo sítí do oken si zasaďte do truhlíků odpuzovače hmyzu

06.05.2021 | Bydlení a design

Máte rádi v létě okna dokořán, ale bojíte se otravných mušek a komárů? A výroba sítí v nedohlednu? Nevadí. Zasaďte si do truhlíků květiny, které hmyz spolehlivě odpudí a navíc zkrášlí vaše parapety.

Muškáty

Když vezmeme v potaz, že budete mít při správné péči okno plné přenádherných květů a přidáme fakt, že silné aroma muškátů poměrně úspěšně odpuzuje komáry a mouchy, je důvod osadit okna těmito krasavci o dost větší. Navíc jsou vcelku nenáročné.

Afrikány

Afrikány měly odjakživa své místo ve skalkách našich babiček, ale skvěle se vyjímají i v truhlících za oknem. Lze pořídit i plnokvěté druhy, které tvoří na konci svých silných stonků barevné kouličky. Perfektně se vyjímají v kombinaci s jinými letničkami či skalničkami a svojí typickou vůní odpuzují otravnou havěť.

Vratič

Ačkoli se jedná v podstatě o plevel, neměli byste ho za jeho nevalný původ příliš soudit. Když mu totiž dáte šanci na své zahrádce nebo dokonce v truhlíku mezi ostatními květy, postará se o to, aby vám po domě nepoletovala hejna much a krvelačných komárů. Jediný hmyz, který vratič přitahuje, jsou motýli. Ale ti snad jen podtrhují tu romantiku za oknem.

Levandule

Levandule je skvělá nejen proti komárům, ale také mouchám a molům. Skvělé je, že působí i sušená, tudíž ji po odkvetení můžete použít nadále ve svých skříních.

Byliny

Hmyz všeobecně nemá rád silně aromatické rostliny. Mezi ně bezesporu patří i bylinky jako je máta, meduňka, bazalka, tymián, rozmarýn nebo překrásný a léčivý měsíček. Vaše malá zahrádka bude nejen účinná v boji proti nezvaným hostům, ale také chutná a zdravá pro všechny členy domácnosti.

Molice

Tato zajímavá, převislá rostlina s dvoubarevnými lístky, jíž se také říká rýmovník, vás ochrání nejen před invazí obtížného hmyzu, ale když ji zasadíte do stejného truhlíku s jinou květinou, tu pak ochrání od dalších škůdců a vy se budete moci vyhnout neekologickým postřikům. Šikovná pomocnice.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat