Dejte svému bytu novou tvář – je to jednodušší, než si myslíte!

Díváte se na svůj byt a říkáte si, že by to chtělo nějakou tu změnu, jenže se bojíte, že při znovuzřizování pokojů něco zkazíte? Zahoďte obavy za hlavu – stačí dodržovat pár pravidel!

Také se trápíte otázkou, jak na byt, který by téměř budil dojem, že jeho interiér je dílem profesionálního designéra? Budete překvapeni, jak málo stačí… Vyzkoušejte následující tipy!

Nemáte nápad? Ukradněte ho!

Víte, že by to chtělo změnu, ale nejste si tak úplně jistí, jakou? Nebo máte sice představu, ale ta je spíše mlhavá, než aby byla jasným plánem? Pak zkrátka musíte hledat inspiraci jinde. Nakupte časopisy o bydlení, pozorně prohlížejte byty známých, střádejte katalogy obchodů s nábytkem, prohledejte internet křížem krážem. Možností je v dnešní době spousta. A nemusíte se bát, že byste jen kopírovali něčí nápad – identického interiéru stejně nikdy nedosáhnete, vždycky do projektu dáte „něco ze sebe“.

Dvakrát měř… doslovně

Ještě než svůj měsíční příjem proměníte v horu vysněného nábytku a doplňků, zastavte se, vezměte si pravítko, tužku a papír a udělejte si plán. I profesionálové tak začínají (tedy oni samozřejmě začínají s počítačovými programy, ale vy si vystačíte s s „primitivnějšími“ nástroji). Je totiž sice hezké, že jste vždy chtěli repliku barokního sekretáře, super-rozměrnou postel nebo třeba temně modré závěsy z těžkého sametu, ale jste si jistí, že je to dobrý nápad i na 12 metrech čtverečních?

Rovněž se vyplatí každý kousek nábytku, který si vyberete z katalogu nebo třeba na internetu, podrobit osobní prohlídce. V době Photoshopu totiž není problém učinit z nepříliš povedeného kusu výrobek hodný designérského počinu roku…

Sledujte trendy… a nebo ne

Pokud není vaším snem supermoderní byt, který jako by vypadl ze stránek časopisu o bydlení, respektive z rubriky „nejnovější trendy“, klidně můžete problémy týkající se aktuálních směrů v bytovém designu hodit za hlavu. Na prvním místě byste měli být vy (tedy všichni, kdo s vámi bydlí) a váš vkus. Trendy se neustále mění, takže je na vás, jestli se jich budete držet, nebo zvolíte spíše nadčasový styl (mimochodem, nejrůznější trendy se dají kombinovat).

Nic není dokonalé

Položte si otázku – co má být cílem vaší bytové proměny? Abyste se doma cítili co nejlépe, nebo aby vaši známí obdivně vzdychali, jak profesionálně máte zařízený obývák? Co na tom, že výsledek vašeho snažení neodpovídá představám o bytovém designu? Dokonalost neexistuje, a to ani při zařizování interiérů.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat