Obývací pokoj podle vašich představ

Obývací pokoj je pro každý obytný interiér speciálním místem a skutečným srdcem domova. V obývacím pokoji trávíme mnoho času při relaxaci i zábavě, sami, s rodinou i s přáteli. Při jeho zařizování je proto třeba dbát na to, abychom se v něm cítili opravdu dobře. To je samozřejmě především otázka našeho vlastního vkusu, potřeb a požadavků. Přesto ale existuje několik málo obecných pravidel, kterým se vyplatí věnovat pozornost.

Účel pokoje

To, která z činností typických pro obývací pokoj bude tou nejčastější či nejdůležitější samozřejmě definuje z velké části i jeho podobu. Někdo v něm bude obden pořádat bujaré večírky, pro jiného znamená pobyt v obývacím pokoji především odpočinek na pohovce. V prvním případě dbejte na to, aby v obývacím pokoji zůstal dostatek volného prostoru, v druhém se vyplatí investovat do větší a co nejpohodlnější sedačky.

Sedačka jako hlavní prvek obývacího pokoje

Sedací souprava je pro každý obývací pokoj tím nejdůležitějším prvkem. Zvláště v případě malých interiérů je nejvhodnější postavit jí pod okno. Důvod je prostý, jedná se o stěnu, ke které nepřesunete skříň, ani na ní nic nepověsíte. Je to tak pragmatické řešení, díky kterému využijete dostupný prostor s maximální efektivitou.

Pokud je prostoru dostatek, bude sedačka pravděpodobně umístěna tak, aby byla proti televizní stěně, případně proti krbu nebo jinému podobnému prvku. K sedačce patří i konferenční stolky. Ten vybírejte tak, aby byl dostatečně velký pro odkládání věcí typu šálku s kávou, případně aby měl spodní „patro“ pro skladování časopisů apod.

Závěsy ano, či ne

Obývací pokoj není prostorem, ve kterém byste měli spát, není proto nutné opatřovat jej těžkými záclonami. Pokud je ale do jeho oken vidět, ať již z protějšího domu či z ulice, závěsy bude třeba do oken umístit. Pokud do bytu vidět není a soukromí tak není narušeno, závěsy budou plnit dekorační funkci a činit pokoj útulnějším.

Jak vybavit obývací pokoj levně?

Při nákupu nábytku do obývacího pokoje platí všechny obvyklé rady k tomu, jak ušetřit. Tou první je nakupování na internetu, e-shopy bývají často levnější než kamenné obchody. Stejně tak je třeba na internetu porovnávat ceny v jednotlivých obchodech, k tomu lze využít i webové srovnávače.

Pozornost věnujte slevovým akcím nebo kuponům, případně lze nakupovat z druhé ruky. Financovat nákup nábytku je možné i prostřednictvím půjčky, v takovém případě je ale nutné si vše dobře rozmyslet.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat