Praní není žádná věda, ovšem na toto si dejte pozor

05.04.2022 | Bydlení a design

Pereme všichni, ale děláme to opravdu správně? Vytřídění prádla podle barevnosti či materiálu není jediné pravidlo, kterým byste se měli při praní řídit. Na to, abyste dosáhli těch nejlepších výsledků byste si měli dávat pozor i na další, na první pohled bezvýznamné drobnosti. Pojďme se spolu podívat na to, co většina z nás dělá špatně. Řeč je například i o pracích prostředcích. Střídáte je, nebo fungujete jen na jednom z nich?

Prášek na praní

Prášek na praní je v porovnání se všemi přípravky cenově nejvýhodnější. Díky speciálním látkám jej můžete použít i v případě, že máte tvrdou vodu, a zároveň jsou skvělými pomocníky i v boji s těmi nejodolnějšími skvrnami. Ideální jsou zejména při praní bílého prádla, jelikož mají v sobě bělící složky a jsou vhodné i pro praní ve velmi vysoké teplotě.

Prášky na praní ovšem mají také své negativní vlastnosti. Jednu z nich zpozorujete v případě, že použijete více pracího prášku, než by bylo zapotřebí. Pokud se vám podařilo prášku nasypat příliš mnoho, na prádle jste mohli zpozorovat nevábné bílé fleky. Ty se však mohou objevit na prádle i v případě, že budete prát na příliš nízké teplotě, důsledkem čehož se prášek nestihne řádně rozpustit.

Shrňme si tedy, kdy raději sáhnout po pracím prášku:

  • Cenově přijatelný
  • Obsahuje aktivní bělící složky
  • Skvělý pomocník při odstraňování odolných skvrn
  • Dosahuje skvělých výsledků při praní v tvrdé vodě

Gel na praní

Snad se nemusíme s nikým dohadovat o tom, že právě prací gel patří mezi nejoblíbenější formy pracího prostředku. Jeho nespornou výhodou je totiž jeho jednoduchá manipulace a s ní spojené nejen dávkování, ale i samotné skladování. Další z jeho skvělých vlastností je také rychlá rozpustnost a nepochybně také široká škála všech vůní. Skvělou práci odvede i při praní na nízké teplotě, ručním praní a také kratším programu. Navíc mastným a olejovým skvrnám nedá šanci.

Jednou z jeho nevýhod je například to, že je o něco cenově nákladnější a problémem mohou být i absentující bělicí složky, takže zašedlému prádlu život nevrátíte. I z tohoto důvodu jsou spíše vhodnější pro méně znečištěné barevné prádlo.

Shrňme si tedy, kdy raději vybírat prací gel:

  • Skvělá rozpustnost při nízkých teplotách
  • Je šetrný k textiliím
  • Je šetrný i k barvám
  • Po vypraní nezanechává na oděvech skvrny
  • Jelikož je vysoce koncentrovaný, stačí ho i malé množství
  • Velmi snadné dávkování i skladování

Jak správně používat jednotlivé prostředky?

Tak co, přesvědčili jsme vás, že střídání jednotlivých pracích prostředků je výhodné nejen pro vaši peněženku, ale také pro prádlo či pračku? Vždy záleží jen na tom, co právě jdete prát a čeho chcete praním docílit. Nezapomeňte, na bílé nebo velmi znečištěné prádlo použít prací prášek, barevné a mastné skvrny snadno odstraní gel. Právě z tohoto důvodu je ideální, máte-li doma oba pomocníky. Kde ale najít ty nejspolehlivější? Poradíme vám. Online drogerie myAustria.cz nabízí stovky kvalitních prostředků nejen na praní. V bohaté nabídce naleznete nejen prací gely z Německa, ale také prací prášky či aviváže. Mnohé hospodyňky například nedají dopustit na německý Ariel. Tak co, jdete do toho?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat