Osvěžte svůj domov! Seznamte se s nejnovějšími jarními trendy v interiérovém designu.

18.04.2023 | Bydlení a design

Letošní jaro přináší nové trendy v interiérovém designu, mezi něž patří udržitelnost, ekologický design, motivy z přírody, měkké a organické tvary, tmavší dřevěné tóny, monochromatické schéma, vintage a retro prvky, a textilní umění.

Jaro je ideální čas na to, abychom přemýšleli o obnově našeho životního prostředí a dali našemu domovu nový vzhled. Díky nejnovějším trendům v interiérovém designu můžete svůj domov osvěžit a proměnit jej v útulné a moderní místo. Podívejme se na některé z top trendů v designu interiérů pro nacházející jaro.

Udržitelnost a ekologický design

V současné době je kladen velký důraz na udržitelnost a životní prostředí. Proto se i v oblasti interiérového designu více zaměřujeme na ekologické materiály a rozšíření zeleně. Očekávejte materiály jako bambus, dřevo z udržitelných zdrojů nebo recyklovaný kov. Rostoucí pozornosti se také dostává pokojovým rostlinám, které přispívají k čistějšímu vzduchu v domácnosti a prostoru vdechují život.

Návrat k přírodě

Motivy z přírody se do interiérů vracejí ve velkém stylu. Oblíbenými materiály jsou například ratan nebo přírodní vlákna, které můžete zakomponovat do nábytku nebo dekorativních předmětů. Barvy odvíjející se od přírody – jako zelená, hnědá nebo modrá – můžete aplikovat na stěnách, v textilech či doplňcích.

Měkké a organické tvary

V roce 2023 se trendem stávají měkké a organické tvary, které interiérům dodávají pohodlí a působí méně formálně než minimalistické tvary. Zkuste zahrnout zaoblené prvky do nábytku, nebo se zaměřte na zvýraznění oblých křivek v podobě zrcadel nebo dekorativních předmětů. Ke spokojenému výběru vám určitě pomůže i sconto slevový kód.

Tmavší dřevěné tóny

V minulých letech byly světlé a neutrální dřevěné tóny oblíbené, ale v roce 2023 se můžete setkat s tmavšími dřevěnými tóny, které dodávají prostoru větší hloubku a sofistikovanost. Tmavé dřevěné nábytek můžete kombinovat se zářivějšími barvami, aby jste uzemnili a vytvořili vyvážený vzhled.

Monochromatické schéma

Jednobarevné schéma zahrnuje použití jedné barvy s různými odstíny, aby bylo dosaženo jednotného a vkusného vzhledu. Tento trend můžete přizpůsobit svým osobním preferencím a zvolit odstíny, které nejlépe vyhovují vašemu vkusu a potřebám.

Vintage a retro prvky

V roce 2023 budeme vídat více vintage a retro prvků zasazených do moderních interiérů. Jde o to nalézt rovnováhu mezi klasickými prvky a současným designem. Najděte unikátní kousky z minulých staletí a kombinujete je s moderním nábytkem a doplňky.

Textilní umění

Umělecké díla z textilu se stávají stále populárnější a mohou být zajímavým prvkem pro vaše stěny. Tento trend spočívá v použití tapestrií, gobelínů nebo textilních uměleckých děl, které přidávají strukturu, barevnost a osobitost do vašeho interiéru. Zkuste některý z těchto nejnovějších trendů v interiérovém designu pro jaro 2023 a dejte svému domovu novou atmosféru. Pamatujte, že nejdůležitější je, aby váš interiér odrážel váš osobní styl a poskytoval vám pohodlí a radost z každodenního života.

Více informací naleznete zde.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat