Barvy polštářů nevhodné do obývacího pokoje

V obývacím pokoji se schází celá rodina, proto by tento prostor měl být nadčasový a relaxační. Které barvy polštářů by designéři nikdy na pohovku nedali?

Větší kusy nábytku v tlumených barvách máte chuť osvěžit polštáři v odvážnějších odstínech. To je v pořádku, ale pokud budou „vankúše“ až příliš barevné, může to narušit harmonii samotného obývacího pokoje, varují odborníci. Zde jsou čtyři barvy, před kterými varují!

Sněhově bílá

Mnoho lidí se rozhodne pro čistý a klasický vzhled, jež podtrhují sněhově bílou. Jenže ta při každodenním používání snadno bledne a šedne a je na ní vidět každá skvrna. A i když je snazší čistit polštáře než pohovku, ze stejného důvodu je nejlepší se při vybírání polštářů sytě bílé vyvarovat.

Místo ní udělejte kompromis a zvažte jiný přirozený odstín, jako je špinavě bílá, béžová nebo dokonce šedá. Uvedené světlé neutrální odstíny poskytují podobný efekt, aniž byste se museli stresovat tím, že je budete neustále udržovat v původním stavu. Pro jistotu si vyberte látku, jež se snadno čistí.

Jasná, sytá modrá

Výrazná modrá je často uváděná jako jedna z nejvíce uvolňujících barev, ale její zachycení ve špatné sytosti může celý prostor rozhodit. Navíc je někdy obtížné spárovat ji s jinými dekorativními prvky, takže obývací pokoj působí rušně a chaoticky. Pokud obýváku zatoužíte přidat barvu, vyměňte kobaltově modrou za tlumenější tóny – kupříkladu tmavě modrou. Vhodné jsou i pastelové odstíny.

Výrazná červená

Energizující barvy, jako je červená, žlutá a oranžová, mohou být skvělou volbou, pokud chcete, aby místnost vypadala energicky, ale jakmile to s nimi přeženete, dosáhnete opačného účinku. (Nadbytek rudé u některých lidí navozuje pocity úzkosti.) Místo toho zvažte použití uklidňujících barev, jmenovitě modré a zelené.

Pestrobarevné polštáře s výraznými vzory

V případě, že se rozhodnete zahrnout vzory, buďte opatrní a vyberte si pouze několik málo barev a různých stylů, které se dají přenést mezi ostatní polštáře a výzdobu obývacího pokoje. Polštáře tmavšího odstínu, jako jsou ty hnědé, černé a tmavě šedé, nejlépe zakryjí skvrny a stopy každodenního používání. Obecně platí, že pestrobarevné polštáře jsou vhodné pro rušné domácnosti se spoustou hostů, dětí nebo domácích mazlíčků.

Zdroje: www.homesandgardens.com/interior-design/living-rooms/pillow-colors-to-avoid-in-a-living-room







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat