Domácí dekorace podporují fyzické i duševní zdraví

Je interiér vašeho domu nebo bytu „studený jako psí čumák“? Pak nečekejte, že budete podávat kreativní výkony, spíš přiložte ruce k dílu. Domácí dekorace mají na bystrost, uměleckého ducha i energii zásadní vliv! Čím domov vylepšit tak, aby se mozek stal továrnou na nápady?

Domácí prostředí by mělo podporovat zdravou atmosféru, ať už v něm trávíte více či naopak méně času. Podle jakého níže uvedeného návrhu, který vytváří pozitivní vibrace, se začnete řídit jako první?

Obklopte se pokojovými rostlinami i řezanými květinami

Pokojové rostliny jsou spojovány s řadou výhod pro fyzické i duševní zdraví. Vědci prokázali (1), že rostliny v kanceláři výrazně zvyšují spokojenost na pracovišti, úroveň koncentrace a vnímanou kvalitu vzduchu (čistý vnitřní vzduch snižuje únavu). Zaměstnanci, kteří jsou obklopeni zelení, bývají výkonnější o celých 15 procent! Závěr je tedy jasný.

Chcete-li svému domácímu prostředí dodat více života, zkuste do něj začlenit nějaké pokojové či řezané rostliny, pokud vám obvykle není líto, že moc dlouho nevydrží. Okoření prostor a zároveň vám poskytnou nový koníček – zalévání, přihnojování, zkracování výhonků a podobně.

Pořiďte zvlhčovače vzduchu a difuzéry

Zvlhčovač vzduchu uvolňuje páru nebo vodní páru s esenciálními oleji. To zvyšuje úroveň vlhkosti a osvěžuje vzduch. Existuje přitom řada známých výhod spojených s používáním zvlhčovače a difuzérů. Jsou skvělým domácím doplňkem pro ty, kteří trpí suchou pokožkou a alergiemi (2). Ujistěte se, že zvlhčovač nebo difuzér pravidelně čistíte a používejte čistou vodu.

Dejte zelenou přirozenému světlu

Může být obtížné nainstalovat více oken do již hotového domu, takže místo toho zkuste přesunout pracovní stůl do dobře osvětlené oblasti. Dostatek přirozeného světla stimuluje pozitivní emoce a pomáhá snižovat symptomy úzkosti, a to zejména v době, kdy se stmívá. Odborníci v souvislosti se špatnou náladou obecně doporučuj jemná a teplá svítidla, jež splínům nedávají žádnou šanci.

Zdroje: (1) www.sciencedaily.com/releases/2014/09/140901090735.htm, www.truedispensers.com, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1540009/, názor autora - zbytek článu






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat