Jak se zbavit mravenců pomocí chemie

Máte plný dům či byt mravenců a už jste vyzkoušeli všechny babské rady a nic nezabralo? Nezbývá, než zkusit chemii.

V článku Tipy a triky jak se zbavit mravenců v domě jsme vám radili, jak se zbavit mravenců pomocí prostředků, které máte běžně doma. Pokud se váš domov stále hemží mravenci, máte dvě možnosti.

1. Vzdát to a pozvat si na hubení mravenců specializovanou firmu. To vás ale přijde na pár tisícovek.
2. Koupit si dostupnou chemii. Pomůžeme vám se zorientovat ve výrobcích dostupných na trhu.

Sprej

Na trhu jsou spreje od mnoha výrobců. Zkuste například Biolit PLUS – proti mravencům. Je určen proti mravencům a jinému lezoucímu hmyzu. Účinnost přípravku po zaschnutí zůstane zachována až 8 týdnů, pokud není povrch omyt, otřen nebo vystaven přímému slunečnímu svitu. Dobu účinnosti snižuje také pórovitost ošetřovaného povrchu. Výrobek je doplněn trubičkou, která je vhodná pro aplikaci na obtížně přístupná místa.
Nejlepší je vystříkat místa, odkud mravenci vylézají, a cestičky, zavřít dům a nechat působit. Poté pořádně vyvětrejte.

TIP Bety: Biolit si můžete koupit ve specializovaných prodejnách či v e-shopu.

Nástrahy

Jsou to různé krabičky, které nastrčíte mravencům do cesty. Biolit – nástraha proti mravencům Obsahuje atraktivní potravinovou složku, která je přiláká. Přilákaný hmyz roznáší nástrahu do svých hnízd, tím je zabezpečeno hubení zbytku populace, včetně nově líhnoucí se z vajíček a larev.
Doba účinnosti je až 6 měsíců. Nástraha spolehlivě hubí mravence domácí (rodu Lasius). Dlouhodobé testy prokázaly 80% snížení zamoření hmyzem do 3 týdnů. Nástraha ovšem neúčinkuje na mravence faraony, kteří se vyskytují zejména v panelákových bytech.

Další nástrahou je Loxiran Mravenčí bufet. Doplňovací návnadová dóza s přírodním insekticidem je určena k odstranění mravenců na terasách, balkonech a obytných prostorech. Mravenci návnadový roztok přenesou do mraveniště. Tam jím pak krmí dělnice, larvy i královnu, a tím se vyhubí během 1 až 2 týdnů celé mravenčí společenstvo.

Návnady umístěte do bezprostřední blízkosti mraveniště, nebo přímo na mravenčí stezky. Dózy s návnadou nemají být pokud možno vystaveny přímému slunečnímu záření, aby nedošlo k rychlému vyschnutí návnady. Působením slunečního světla se také ztrácí modré zbarvení návnady, což je neklamným znamením toho, že místo nebylo dobře vybráno. Pro likvidaci větších mravenišť je nutné použít nejméně dvě návnadové dózy.

TIP Bety: Bližší informace o chemických prostředcích na hubení Ravenn najdete zde.

Gel

Obrovský likvidační efekt na všechny druhy mravenců má Liquid Gel Fortox. Zničí mravence 30 minut po sežrání. Zlikviduje mravence obecného, mravence zahradního, faraony, rybenku obecnou.

Použít jej můžete v bytech, domech, sklepích, na zahradě. Stačí vytlačit pouze 1 kapku ve vzdálenosti vždy po 1 metru, do míst výskytu, do zákoutí a rohů.

Rada na závěr

Používejte biocidní přípravky bezpečně. Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku.
Pokud doma máte nějaké ty domácí mazlíčky nebo malé děti, buďte při použití chemických prostředků ostražití.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat