Dopřejte malému bytu více prostoru. Vsaďte na jednoduchost a naučte se vyhazovat

Všimli jste si, jak i malá garsonka může vypadat prostorně, ačkoli její skutečná rozloha čítá jen několik metrů čtverečních? Může za to pár jednoduchých triků.

A my vám některé z nich prozradíme. Jak tedy bytečku opticky přidat nějaký ten metr navíc?

Zahrňte do něj i venkovní prostor

Má váš byt velká okna, z nichž se vám naskýtá krásný výhled? Pak máte napůl vyhráno. Nechejte se jím inspirovat, zvolte pro interiér podobné barevné ladění, především na závěsech a doplňcích, které se vyskytují blízko oken. Díky tomu se bude zdát, že váš byt pokračuje i venku.

A když už jsme zmínili okna – pokud máte tu možnost, nepřekrývejte je těžkými záclonami, ty naopak prostor opticky zmenšují.

Buďte nemilosrdní ve vyhazování

Spousta lidí má v bytě nepřeberné množství „lapačů prachu“. Zabírají místo nejen fyzicky, ale i opticky. A týká se to nejen nejrůznějších suvenýrů z cest, obrázků, fotek, váziček, sošek apod., ale i nábytku. Zatímco ve velkém bytě to zas tak nevadí, v pidi bytečku ano.

A tak se nemilosrdně rozlučte se vším, co jste rok k ničemu nepoužili (a co samozřejmě není starožitnost nebo památka na babičku). Zkrátka odstraňte (nebo aspoň schovejte) všechno nepotřené.

Vsaďte na jednoduchost...

Malý byt není místem pro opulentní nábytek, tmavé barvy, těžké závěsy apod. Snažte se spíše o jednoduchost, čisté linie, světlé materiály a barvy. A to od podlahy až ke stropu.

Budete-li zařízení a stěny bytu ladit do jedné, světlé barvy, získáte opticky nějaký ten metr navíc.

...ale nebojte se velikosti

Navzdory výše řečenému můžete bytu dopřát jednu výraznou dominantu. Třeba velké zrcadlo (dodá světlo), výrazné umělecké dílo, ale také knihovnu od podlahy po strop zabírající většinu stěny.

I když se to zdá nepravděpodobné, pomůže vám taková dominanta odvést pozornost od skutečné velikosti prostoru, navíc se bude pokoj zdát vyšší.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat