Luxusní ložnice za pár korun? Vsaďte na detaily!

Jak docílit toho, aby vaše ložnice působila jako drahá a luxusně vybavená místnost? Nebojte, nemusíte utrácet jmění, stačí se zaměřit na pár drobností.

Pokud toužíte po luxusu a kráse interiéru, ale vaše peněženka má na celou věc trochu jiný názor, nezoufejte. Nemusíte utratit celé jmění, abyste svou ložnici proměnili v dokonalou místnost přesně podle svých představ.

Jak na to?

1. Vpusťte do ní rostliny

To je asi nejsnazší a nejlevnější způsob, jak dodat jakékoli místnosti nádech luxusu, ložnici nevyjímaje. Pokud si pořídíte nějakou větší, dominantní pokojovou rostlinu v elegantním květináči a postavíte ji na nějaké strategické místo (nezapomínejte ale, že rostliny potřebují světlo), máte napůl vyhráno.

A když navíc umístíte menší květníky s rostlinkami (nebo vázy) na noční stolky, bude obraz dokonalý.

2. Vylepšete nábytek

Kupovat luxusní nábytek je sen, který většina z nás kvůli svým finančním (ne)možnostem nikdy nepromění v realitu. Ale není třeba zoufat! Proměnit je snadné i obyčejný nábytek, který už v ložnici máte. Můžete jej natřít, polepit tapetou, vyměnit madla u šuplíků či skříněk za nějaká stylovější... Nebojte se výrazných, klasických barev, jako je třeba zlatá nebo nebesky modrá. Nemusíte s nimi vyzdobit celý pokoj, soustřeďte se na detaily.

3. Stěny držte „při zemi“

Syté, výrazné barvy si šetřete spíše na již zmíněné doplňky, ale stěny (případně další velké plochy, jako přehoz na postel apod.) raději vyveďte v jemných, umírněných tónech. Bílá by mohla působit příliš sterilně, ale úžasně vypadá třeba jemně béžová, krémová, smetanová nebo jemně šedavá. Takové barvy poskytnou potřebný kontrast pro další vybavení ložnice.

4. Polštáře, polštářky

Když ložnice, tak pořádně vyzbrojená polštáři všech tvarů a velikostí. Na náplních okrasných polštářů můžete šetřit, a tak vám více peněz zbude na luxusně vypadající povlaky. A pokud jste šikovní s jehlou a nití, máte vyhráno!

5. Přidejte čelo

Tedy ne to své, ale čelo postele. Není tak složité vyrobit si doma polstrované čelo, na internetu najdete spoustu zaručených nápadů. A takový luxusně vypadající samet nebo vhodně zvolený vzor na látce, kterým čelo pokryjete, dokáže interiér povznést do úplně jiné kategorie.

6. Soustřeďte se na světlo

Tedy na lampy, lampičky a lustry. I jimi totiž dosáhnete luxusního dojmu, aniž byste utratili polovinu výplaty. A když přidáte nějaké ty svíčky a svíce, je hotovo.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat