Dětem škodí konzumace kofeinu

Nejen v době kolem svátků konzumují děti nápoje bohaté na kofein ve zvýšené míře. Přitom tyto nápoje nejsou vůbec určeny pro osoby mladší patnácti let a pravidelná konzumace kofeinu dětem škodí.

Především poškozuje jejich spánkový režim, což samo o sobě vede k řadě vážných zdravotních komplikací a obezitě. Příčin narušení spánkového režimu je však v moderní společnosti celá řada.

Ovšem profesor Wiliam Warzak z Nebrasky varuje, že u dětí mezi pěti a dvanácti roky nelze stanovit vůbec žádné bezpečné množství pro konzumaci kofeinu a že by rodiče velmi bedlivě měli příjem kofeinu u svých potomků hlídat. (Čtěte také: Rodiče lžou dětem častěji, než si uvědomují)

„Rád bych zdůraznil, že by rodiče měli být velmi opatrní a měli regulovat množství kofeinu, které jejich děti konzumují,“ varuje psycholog Warzak s tím, že kofein u dětí vážně narušuje kvalitu spánku, což vede k řadě vážných psychických i fyzických obtíží.

Navíc podle něj existuje zatím velmi málo studií, sledujících přímý vliv kofeinu na zdraví dětí. Většina dosavadních výzkumů se soustředila na účinky, týkající se zdraví dospělých a podle všeho umírněná pravidelná konzumace kofeinu dospělým může prospívat.


Telefonní astroporadna!
Zkušené kartářky a astroložky! Odhlate svůj osud!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat