Cvičení pomáhá dětem usnout hlouběji a spát kvalitněji

Zodpovědní rodiče, pozor! Pokud chcete svým dětem dopřát skutečně to nejlepší pro jejich zdraví, pak jim musíte dopřát kvalitní spánek. A ten je u dětí závislý na míře pohybu během dne, před usnutím.

Jinak řečeno, děti, které cvičí a jsou před spánkem pohybově aktivní, usínají lépe a spí hluboce. Takový kvalitní spánek se podepisuje nejen na zdravém vývoji, ale především na pevném zdraví v dospělosti.

A při studii několika stovek dětí se podařilo zjistit, že u dětí, majících sedavý životný styl a vykonávajících minimum pohybu, usínání trvá až hodiny, zatímco u nejaktivnějších a pohybově nejnamáhanějších dětí jen minuty. Děti, které usnou rychleji, spí nejen déle, ale jejich spánek je také hlubší. (Čtěte také: Promluvte si s dětmi o sexu, upřímně)

„Krátký spánek souvisí s obezitou a nižším mentálním výkonem,“ varují vědci z melbournské Monash University.

„Tato studie zdůrazňuje, jak je fyzická aktivita důležitá nejen pro kondici, kardiovaskulární zdraví a kontrolu tělesné váhy, ale také pro spánek,“ dodali experti z Austrálie v závěru studie.


Zažili jste v lásce zklamání
, ale nechcete to ještě vzdát? Pomohu vám začít znovu! Kartářka Elena





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat