Dětem do šesti měsíců by neměla být podávána voda

Děti mladší šesti měsíců by podle amerických odborníků neměly nikdy dostávat k pití vodu.

Lékaři z Dětského centra Johnse Hopkinse v Baltimore zjistili, že ledviny kojenců do půl roku věku nezvládají přísun extra vody zpracovávat, to u nich může vést k vážným zdravotním komplikacím.

Kojenec získává většinu potřebných tekutin z mateřského mléka. Konzumací velkého množství vody se ale u miminka zvyšuje riziko vzniku možného, život ohrožujícího stavu, známého jako otrava vodou. Ledviny tak malého dítěte ještě nejsou zralé a snaží se vylučovat s vodou také sodík. Jenže ztráta tohoto minerálu může vést k ovlivnění mozkové činnosti, takže počáteční symptomy intoxikace vodou představují podrážděnost, ospalost a další mentální změny.

U malých dětí se při vodní intoxikaci snižuje teplota těla, dochází k nadýmání či otokům ve tvářích a záchvatům. O podávání extra vody kojenci je vždy důležité poradit se s dětským lékařem a zohlednit přitom také vlivy z prostředí.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat