Imaginární kamarád? Nevadí, vašemu dítěti prospěje

Řada rodičů se obává, že není něco v pořádku s jejich potomky, když si vyprávějí a hrají s imaginárními kamarády. Jenže právě fantazijní přátelé a hraní s nimi jsou pro duševní vývoj dítěte velmi prospěšné.

Podle Karen Majors z londýnského Institutu vzdělávání nejsou imaginární přátelé znakem, že dítě má problémy se začleněním do společnosti skutečných vrstevníků, ale naopak, poukazují na fakt, že má dotyčný jedinec aktivní představivost.

Takoví fantazijní kamarádi poskytují svému tvůrci důvěru, ale dávají mu také pocit sebevědomí. „Obrazotvorné děti si budou tvořit imaginární přátele. Přátelství je velkou součástí toho. Tito kamarádi mohou být způsobem posílení sebevědomí,“ potvrdila Majors pro Daily Mail.

„Rodiče si někdy říkají: ´Je to zdravé a jak dlouho by to mělo trvat?´ Ale je to normální fenomén normálních dětí. A jeto velmi zdravé,“ dodala expertka na vývojovou psychologii a vzdělávání. Podle ní mají dívky tendenci vytvářet si fantazijní přátele, kteří jsou mladší jejich věku, zatímco chlapci naopak starší a hrdinštější.


Hledáte pro své děti náhradního tatínka?
Společně se nám to podaří! Volejte kartářku Elenu

Nejčastěji si smyšlené kamarády vytvářejí děti, které dělí velký věkový rozdíl od sourozenců. Velmi časté jsou tyto fantazijní osoby u jedinců, kteří se stali oběťmi šikany či zneužívání.

„Děti, které mají imaginární společníky, mají lepší komunikační schopnosti,“ tvrdí uznávaná britská psycholožka Anna Toby.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat