Slazené nápoje a mléko ničí dětem zuby

Celodenní popíjení slazených nápojů nebo sklenička mléka na noc je častou příčinou zubního kazu.

Podobné zvyky totiž zuby vystavují dlouhodobému působení cukru, což zvyšuje riziko vzniku zubního kazu, míní pediatr Phil Hunke. Stejně tak působí i mléko před spaním.

Děti by měly během dne pít především vodu. Pokud jim přece jen chcete dopřát slazený nápoj, učiňte tak pouze jednorázově, radí Hunke. „Když dětem nalijete sladký nápoj, měly by ho co nejdříve vypít. Nevystaví tak své zuby dlouhodobému působení cukru a sníží jejich kazivost,“ cituje Hunkeho internetový portál HealthCentral.


Telefonní astroporadna!
Zkušené kartářky a astroložky! Odhlate svůj osud!

Stejně tak by děti neměly chodit spát se sklenicí mléka, které také působí nepříznivě na zuby. „Pokud je dítě zvyklé mít u postele sklenici, vyměňte mléko za vodu,“ radí rodičům Hunke a dodává, že dětským zubům nesvědčí i cucavé bonbony. „Rodiče musejí zajistit, že si jejich děti po požití jakékoliv cukrovinky a po jídle vždy vyčistí zuby. Jen tak předejdou zubnímu kazu,“ míní Hunke.
TIP Bety: Potřebujete poradit, jaké potraviny jsou vhodné pro vaše děti? Zeptejte se ZDARMA naší dietoložky Lenky v její on-line poradně!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat