Jak se nezbláznit z dovolené?

Blíží se doba jarních prázdnin, zimní dovolené jsou v plném proudu. Také pro vás znamenají přesuny s rodinou do zimních středisek hlavně spoustu stresu? Poradíme vám, jak se mu vyhnout.

Každý rok se pro řadu z nás stávají dovolené do jisté míry traumatem. Na nic nezapomenout, všechno zorganizovat a zařídit... Ačkoli jsou naše drahé polovičky přesvědčeny, že to oni jsou ti logicky zdatnější a schopnější plánování, všimněte si, že se většina z nich vždycky potichu vytratí (nebo jejich invence končí větou „Miláčku, tak jsem zamluvil ten hotel.“) a veškerá organizace spadne na nás. Jak se tedy z toho všeho nezbláznit?

1. Začněte balit s velkým předstihem

Zní to hodně banálně, ale vyplatí se to. Zkrátka vyčleňte v bytě třeba týden před odjezdem místo, kam budete postupně shromažďovat věci potřebné na dovolenou.

2. Udělejte si seznam

Zvláště pokud budete balit věci hodně dopředu, oceníte ho. Jednak budete mít přehled, co už jste si nachystala, jednak na nic důležitého nezapomenete. Vytváření seznamu je sice celkem otrava, ale vyplatí se. (Čtěte také: Děti přivádějí rodiče k šílenství)

3. Investujte do vhodných zavazadel

Kvalitní kufr, taška či batoh mohou být cenově poměrně náročné, ale zase se nejedná o věci na jednu sezonu. Typ a velikost zavazadel plánujte i s ohledem na lokalitu či dopravní prostředek, který k přepravě na dovolenou zvolíte (jedete-li autobusem, od něhož budete muset k horské chatě ujít ještě pár kilometrů, sáhněte spíše po krosně než po kufru, oceníte ji).


Je vás rodinný rozpočet v mínusu?
Spolu to změníme! Volejte kartářku Elenu

4. Přibalte si svačinku

Při přípravě jídla na cestu myslete i na sebe. Zkuste si třeba zabalit sáček s mandlemi nebo oříšky, a když se přihlásí hlad, pár jich sezobněte. Navíc oříšky a mandle obsahují spoustu zdraví prospěšných látek a pozitivně působí i na zkoušené nervy (ne, že byste měla stres řešit jídlem, ale sem tam nějaká ta mandle se prostě může hodit).

5. Vraťte se v sobotu

Pokud plánujete zůstat na dovolené i přes víkend, nenechávejte návrat domů na neděli. Vyjeďte raději již o den dříve. Sice přijdete o pár hodin prázdnin, ale zase se vyhnete přeplněným dálnicím a hlavně pro sebe získáte neděli – budete mít dost času adaptovat se na běžný režim, ale přitom nebudete muset hned do práce, pohodlně stihnete vybalit a vyprat část věcí, také děti se trochu „zcivilizují“, zkrátka ten den navíc jistě oceníte.

6. Neodkládejte vybalování

Vybalování není právě zábavná činnost. Ale jeho odkládáním se příjemnější nestane. Takže se do něho pusťte hned po návratu domů a zapojte i rodinu (například je-li prádlo čisté nebo špinavé, pozná i malé dítě, o manželovi nemluvě). Čím dříve ho budete mít z krku, tím lepší pocit z návratu budete mít.

TIP Bety: Nevíte si rady s žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat