Jste prostřední dítě? Tohle si o vás myslí vědci!

Pokud jste vy sami druhé ze tří dětí, případně máte tři děti a přemýšlíte, jak se skutečnost, že je jedno z nich prostřední, může podepsat na jeho povaze a vývoji, máme pro vás pár zajímavostí.

Takže co všechno vědci zjistili o prostředních dětech?

1. Jsou přizpůsobivé

Už v roce 1966 potvrdila jedna z amerických studií, že prostřední děti se dokáží skvěle přizpůsobovat, a to z nich dělá velmi dobré členy týmů – jsou oblíbené a v dospělosti se z nich stávají úžasní spolupracovníci.

2. Častěji riskují

Jiná ze studií pak porovnáváním údajů o sourozencích zjistila, že prostřední děti nemají tak přísnou výchovu, a tak se (ani v dětství, ani v dospělosti) nebojí riskovat. Mimochodem, nejpřísněji rodiče vychovávají své prvorozené.

3. Bývají úspěšné

Kvůli o něco menší pozornosti rodičů bývají prostřední děti už od útlého věku nezávislé. A i to jim pomáhá dosáhnout úspěchu v dospělosti. Tak například 52 % všech amerických prezidentů bylo prostředními dětmi…

4. Jsou skvělými vyjednavači

Studie z roku 2012 pak ukázala, že už odmala musejí být prostřední děti k prosazení svých zájmů u mladšího i staršího sourozence zdatnými komunikátory. A v dospělosti jsou z nich úžasní vyjednavači, kteří dokáží získat téměř vše, co chtějí.

5. Jsou šťastnější ve vztazích

V roce 2009 byla uveřejněna americká studie, podle níž mají (ve srovnání se sourozenci) prostřední děti šťastnější a déle trvající vztahy. A to jak s partnerem či partnerkou, tak i s přáteli.






Celkem 6 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat