Co jako rodiče tento školní rok už nebudeme dělat

Není třeba si nic zastírat. Z prázdnin už je pryč víc než polovina a to znamená, že další školní rok se nezadržitelně blíží. A nejen pro děti začínají povinnosti. I pro nás rodiče.

Ovšem některé věci bychom měli tento školní rok už vynechat. Tak například si slibme, že nebudeme…

...dělat za děti úkoly.

Ono se to těžko zvládá, když vaše dítko začíná nad rovnicemi natahovat, propadá zoufalství a odchod do postele se nejspíš odsouvá na půlnoc. Nejeden rodič podlehne a příklad vypočítá. Jen aby byl klid. Tak napříště pamatujte, že pomáhat je v pořádku, ale nechejte dítě úkol nakonec vyřešit.

...nutit dítě do šesti kroužků týdně.

Kroužky jsou in. Každé dítě hraje na nějaký nástroj, chodí na plavání, sportuje, maluje, tančí, učí se jazyky… Jen dejte pozor, abyste svého potomka nenutili do kroužků, které ho nebaví, a především aby jich nebylo moc. Aby mělo dítě také nějaké dětství.

...psát učitelům spoustu mailů.

Zatímco za naší školní docházky se rodiče a učitelé vídali tak maximálně na třídních schůzkách, dnes jsou školy mnohem otevřenější komunikaci. A je to samozřejmě dobře. Ale nepřehánějte to. Není nutné mailovat učiteli každý den. Naopak to může uškodit.

...srovnávat své dítě s ostatními.

Pamatujete, jak vám rodiče říkali, že je nezajímá, co dělají nebo jakou známku z písemky dostali vaši spolužáci? Držte se toho i teď, když jste sami rodiče. Neporovnávejte svého potomka s jeho spolužáky. Každé dítě je jedinečné – a týká se to i školy a učení.

...srovnávat sebe s ostatními rodiči.

A ještě pohled z druhé strany. Ráno či odpoledne u školy nebo na třídních schůzkách se budete potkávat s ostatními rodiči. Ale vyhýbejte se nějakému srovnávání – že mají Honzíkovi rodiče bavoráka, Aniččina maminka je básnířka a Lukáškovi rodiče procestovali celý svět, takže vy si připadáte tak nějak „obyčejní“? No a co? Jednak obyčejní nejste a jednak na takových věcech nezáleží. Jsou to jen povrchní atributy, které nevypovídají o povaze člověka.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat