Zbavte se závislosti na svém mobilu

Máte svůj chytrý telefon v ruce častěji, než byste měla? Začínáte a končíte s ním den? Jste neustále on-line? Znervózníte, kdykoli nemáte mobil po ruce? Pak už vás možná pohltila závislost.

Jak se od telefonu odstřihnout alespoň na únosnou a zdravou mez?

Mám problém

Nejprve se zamyslete. Jak často máte telefon v ruce? Nejspíš častěji, než si uvědomujete. Zkuste si dělat záznamy a počítat minuty, které s mobilem v ruce strávíte, Je to jako psát si, co všechno přes den sníte. Při čtení budete nejspíš hodně překvapená!

Nerušit, prosím

Možná už jste zapomněla, ale i chytré telefony mají tlačítko, které je vypne. Tak to – alespoň na noc – zkuste. Pokud nejste v práci nebo trávíte čas s rodinou, odpojte na telefonu internetové připojení a ztlumte zvuk. A telefon ponechejte někde, kde ho nebudete mít na očích.

Den bez technologií

Co si vyhradit čas od času den, kdy se odstřihnete od jakýchkoli moderních technologií? Možná to bude zpočátku nezvyk, ale uvidíte, že si to nakonec užijete.

Vstup zakázán

Zakažte svému mobilu přístup do ložnice. Tak alespoň nebudete usínat s pohledem na displej (navíc světlo, které vydává, negativně ovlivňuje kvalitu spánku).

Já jsem šéf

Zamyslete se – copak se chcete nechat ovládat technikou? Mobilním telefonem? To vy jste člověk s vlastní vůlí, vy máte vše ve svých rukou. I rozhodnutí, že se zbavíte závislosti na mobilu…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat