Tchyně vás nesnáší? Takhle to poznáte!

Vztah mezi snachami a tchyněmi je opředen tolika historkami a legendami, že se skoro zdá, že ani není možné, aby byl přátelský a pohodový. Naštěstí spousta z nás má úžasné tchyně, se kterými není problém vyjít. Některé ženy si jistě pokládají otázku, jestli náhodou nepatří do té druhé skupiny – tedy jestli nejsou ve skutečnosti nenáviděnými snachami.

Přetvářka je mocná, a tak spousta žen bojuje zpočátku s pocitem, že manželově mamince možná křivdí („vždyť jsme si nikdy nic neudělaly, tak proč by na mě byla zlá, co když si to jen namlouvám?“). Jenže po čase už se paní tchyně přestává snažit a některé znaky vysloveně svědčí o jednom – že vás vážně nesnáší!

A které že to jsou?

1. Úplně vás ignoruje

Nezvedá vám telefony, neodpovídá na otázky, chová se, jako byste vůbec nebyla v místnosti. Tedy do té doby, než se po vašem boku objeví váš muž – to najednou švitoří jako vaše nejlepší kamarádka a pro zmeškané hovory má roztomilou a naprosto uvěřitelnou výmluvu („promiň, Janičko, to víš, měla jsem mobil v kabelce a večer jsem ti pak už nechtěla volat, abych tě třeba nevzbudila“). Takže to vypadá, že je všechno v pořádku. A dokonce tomu zezačátku budete sama věřit.

2. Nic, co uděláte, není dost dobré

Kritizuje všechno. A často velmi rafinovaně, aniž by hned řekla, co děláte špatně. Prostě vám „dobrácky“ radí jako méně zkušené ženě. A její kritika se týká všeho. Toho, jak vaříte („hm, no to já vždycky ještě přidávala hřebíček, Tomáš je na to tak zvyklý“), jak vychováváte děti („no nevím, Lucie, jestli bys měla malému takové knihy kupovat“), jak vedete domácnost („to my jsme dělali vždycky velký úklid i na jaře“), jak vycházíte s manželem („a ty Tomášovi neděláš teplé večeře, no to by mi jeho otec nikdy neodpustil“).

3. Nechce s vámi být sama

Takové situaci se vyhýbá jako čert kříži. Jistě, možná to není proti srsti ani vám, ale zkuste se na to zaměřit. Prchá tchyně, kdykoli hrozí, že byste se chvíli měly bavit jen spolu? Odmítá s vámi sdílet jednu místnost? To není dobré znamení.

4. Všechny svátky se slaví podle ní

Vánoce, Velikonoce, rodinná výročí – všechny se odehrávají u ní a podle jejích zvyků. Na Štědrý den nebude k večeři kapr, na kterého jste celé dětství zvyklá, ale řízky („to víš, Miládko, my na ty ryby nikdy nebyli, to už je u nás taková tradice“), na velikonoční pondělí se dětem nedávají malovaná vajíčka, ale levné čokolády („kdo by se s tím barvil, to už dneska nikdo nedělá“), a protože její rodina neslaví jmeniny, nikdy od ní neuslyšíte, jak vám přeje k svátku (ačkoli všichni včetně jejího syna vám samozřejmě popřejí).

5. Trousí jedovaté poznámky

Kdo by měl vědět lépe, jak ranit ženu, než jiná žena? A tak si tchyně občas neodpustí zamířit na vaše citlivé místo a vystřelit velmi jedovatým komentářem („a nespravila jsi se trochu v bocích?“). Na první pohled jsou to nevinné poznámky, ale vy víte, že nijak nevinně myšleny nejsou.

6. Stěžuje si na vás vašemu manželovi

To už není nenápadný náznak, to je jasná ukázka toho, že nejste na jejím seznamu nejoblíbenějších lidí. Spousta tchyní se dokonce neštítí ani pomluv a očerňování snach před svými syny. A tato taktika bohužel prověřila pevnost (případně nepevnost) nejednoho manželství...







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat