Kojenci přikrmovaní kravským mlékem rostou rychleji a jsou obéznější

O výhodách kojení toho bylo a stále může být napsáno mnoho. Zkrátka mateřské mléko je nejpřirozenější a pro dítě nejlepší alternativou výživy v rané fázi života. Ne každá žena sice mléko má, ale pokud se rozhodne vzdát kojení z jiného důvodu, měla by to rozhodně zvážit. Náhradní formy mateřského mléka vyráběné z kravského totiž zvyšují riziko obezity dítěte. A mléko by vůbec neměli dostávat starší kojenci, kteří jsou schopni přijímat tuhou stravu.

Děti kojené sunarem sice rychleji rostou, ale také přibývají výrazněji na váze. A v deseti letech věku trpí obezitou častěji než děti, které byly kojené z prsu. To ale platí také pro děti, které jsou zpočátku kojené z prsu a později dokrmované kravským mlékem a náhražkami mléka mateřského.

Doktorka Pauline Emmettová z University of Bristol zkoumala tisícovku dětí a všímala si u nich, jak typ kojenecké stravy ovlivní jejich BMI později v životě.

„Podávání kravského mléka dětem v pozdním kojeneckém věku může vést k přibývání na váze a vyššímu BMI v pozdějším dětství. To může přispívat k obezitě dětí a většímu počtu zdravotních rizik u nich, které pak mohou přetrvávat do dospělosti. Rodiče by měli vědět, že je potřeba mléko výrazně omezit, jakmile kojenec začne přijímat tuhou stravu,“ tvrdí Emmettová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat