6 témat, kterým je lepší se při štědrovečerní večeři zdaleka vyhnout

Štědrý večer probíhá nejen ve znamení dobrého jídla a rozdávání dárečků, ale také rodinných setkávání. A tak se kromě spousty radosti můžete dočkat také spousty příležitostí ke konfliktům. Jak se jim co nejlépe vyhnout?

Tak třeba tím, že některá témata nad mísou salátu a osmaženým kapříkem nebudeme vůbec vytahovat. A která k nim patří?

1. Náboženství/víra

Pokud byste nad rybí polévkou chtěli zafilosofovat o podstatě a původu Vánoc, klidně. Ale pokud víte, že s vámi u stolu sedí člověk s opačným názorem na víru a náboženství, pak se nepouštějte do žádných soudů nebo hanění jeho pohledu na svět. Může to vypadat jako maličkost, ale rozvinout se může velmi nepříjemná debata. A je po kouzlu Vánoc.

2. Politika

A když už jsme zmínili náboženství, nemůžeme vynechat další rozbušku, a to politiku. Kdo je příznivcem Zemana, kdo chce a nechce přijmout uprchlíky, zkrátka nechejte si taková témata na jiné dny. Vážně chcete, aby vám politici kazili i takový sváteční večer?

3. Rodinné špinavé prádlo

Vzpomínky k Vánocům patří, o tom není sporu. Ale jen ty dojemné, příjemné, pro zasmání. V opačném případě hrozí, že u stromečku skončíte jako do krve rozhádaná rodina, jejíž jedna polovina bude vzlykat nad tím, jak je jí ubližováno, a ta druhá bude vzteky metat dárky na všechny strany.

4. Kolik toho kdo snědl

Ano, štědrovečerní krmě je příležitostí nejen ochutnat dobroty, které se během roku na stůl běžně nedostanou, ale – a není třeba si předstírat opak – i se pořádně „nacpat“. Není třeba kvůli tomu nikoho zesměšňovat. Zrovna tak není nutné strefovat se do někoho, kdo si zrovna nevytkl za cíl spořádat všechno, co je na stole.

5. Kuchařské přehmaty

Hospodyňky (ať už ženského či mužského pohlaví) za jejich výkon při přípravě štědrovečerního hodokvasu zásadně jen chválíme. Pokud máme lehce nedokyselený salát nebo z jedné strany mírně opraženou rybku, nestěžujeme si! Nestojí to za to – zkazit někomu večer jen proto, že jeho snaha naservírovat všem jen to nejlepší nevyšla tak docela podle plánu.

6. Stravovací návyky

Může se stát, že s vámi ke štědrovečerní tabuli zasedne například vegetarián, příbuzný nekonzumující lepek nebo třeba jen někdo, kdo drží nějakou dietu, jíž se rozhodne nevzdat ani na Vánoce. Všechno to byste měli přejít s pochopením. Tak holt někdo bude mít jen salát bez kapra, kapra bez salátu s tunou majonézy nebo si nedá jako zákusek cukroví. To není konec světa.






Celkem 8 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat