Sledují vaše děti dlouhé hodiny televizi? Pak se na tohle připravte!

Dlouhé sledování televize v mládí má zhoubný vliv na zdraví v mnoha ohledech. Nejenže osoby sedící u televize mají málo pohybu, ale navíc trpí také jejich psychika. Sledování pořadů působí negativně na mentální schopnosti, jejichž úpadek se začne projevovat už ve středním věku.

Američtí psychiatři sledovali během pětadvaceti let mentální funkce u 3 247 osob. U jedinců, kteří sledovali v mládí televizi nejdéle, docházelo k nejrychlejšímu úpadku mentálních funkcí a to už ve středním věku.

„Časté sledování televize a nízká fyzická aktivita v časné dospělosti souvisí s horší schopností rozhodování a myšlení ve středním věku. Tohle je jedna z prvních studií, která dokazuje, že toto rizikové chování může být nejdůležitějším cílem v prevenci kognitivního úpadku už před dosažením středního věku,“ cituje studii odborný vědecký magazín JAMA.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat