Komentáře k článku

JK 03.04.2016

Problémom sú však aj psychické následky :-/ Nevyrovnanosť osobnosti, neistoty - nie je to pre to dieťa nič-moc... predsa je to "out of natural" ...:-/

ll 02.04.2016

Umělé oplodnění podstupují páry, které nemohou přirozenou cestou počít (tedy v nich samých je nějaký zdravotní problém) - v technice provedení to vůbec být nemusí.

Angoulmois ll 06.04.2016

Nejedna sa o "techniku" ale o to, ktora spermia je pouzita. V clanku je to jasne uvedene "vitazi najlepsi". Ludia, neschopni odolat nutkaniu rozmnozit sa, ako kvasnice v pivovarskom sude zaplavuju svet genetickym balastom. povolenie rozmnozit sa by malo byt pridelovane na zaklade zdravotnych, psychickych a inteligencnych testov, svet by vyzeral inak.

Michal Angoulmois 27.06.2016

Souhlas

Elka Michal 30.06.2016

Myslím, že něco podobného měl na mysli Hitler.....

Janek 01.04.2016

I v minulosti byly ženy, které v manželství nemohly otěhotnět. Umělé oplodnění tajně prováděli pošťák, kominik, dráteník, šikovný soused a náhodný pocestný, který požádal o hrnek vody. Dítě bylo radost. Pamatujete film Prstýnek?

íčko 31.03.2016

I ta první spermie na pásce, myšleno u vajíčka, která bude mít právo vajíčko oplodnit, může být nakonec nositelkou genetické vývojové vady, ze které potom vznikají např.různé malformace, nebo dokonce dosud neznámé, geneticky podmíněné choroby.

Honza 31.03.2016

Obávám se, že to je nesmysl. Nikdy nevyhraje ta nejlepší spermie ale ta, která má na cestě nejvíc štěstí a vyhne se všem překážkám. Vzhledem k tomu, že lékaři vybírají tu nejživější a nejlépe vypadající spermii, bude její genetický fond v pořádku a stále je to jenom polovina všech genů, protože tu máme ještě vajíčko. A nikdo předem neví, zda si příroda vybere jen to nejlepší z obou nebo naopak něco z horší části. A dva mínusy můžou udělat jedno plus.... takže vědec dostal zaplaceno a my nejsme chytřejší. :)

Načeradec Honza 31.03.2016

Bohužel, to, jak spermie navenek vypadá, naprosto nic nevypovídá o kvalitě jejího genetického vybavení. A tady už by se zabředávalo až někam ke genovému inženýrství. Není ale všem dnům konec....

Maty 11.03.2016

Myslím, že větší paseku nadělá užívání omamných látek během těhotenství...

deeana 23.02.2016

jeden z mnoha názorů...jsem vděčná, že medicína umělé oplodnění umožňuje...spousta párů by tak zůstala bezdětná

Mourek deeana 28.06.2016

Take jsme meli problem.Testy a další potese zjisilo že jsou špatne vejcovody.umele oplodnení nam našěstí umožnilo darovane vajíčka.Máme dva roštaky a jsme radi že je máme.:-p

glady 18.02.2016

to jsou závažná zjištění:-O

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat