Otec nejistý... Kolik mužů vychovává »kukačku«?

Jedno je jisté, pokud nevymění dítě v porodnici, je matka jistá vždy. Otec si ale nemůže být jistý nikdy. Ženy totiž mohou otěhotnět každý měsíc během několika dní, v nichž můžou souložit s mnoha muži. Zvítězí přitom nejkvalitnější spermie. Nevěra je lidskému druhu vlastní, a tak je mezi námi spousta těch, koho nevychovávají biologičtí otcové. Těm, kteří to dělají vědomě, patří vzdát hold. Ale každý padesátý muž má doma cizí dítě, aniž o tom tuší.

Tvrdí to doktor Maarten Larmuseau z Lovaňské univerzity v Belgii. Podle něj asi dvě procenta mužů vychovávají biologicky nevlastního potomka. Přitom původně se odhadovalo, že je to až deset procent. Nové genetické výzkumy ale naznačují, že je to pětkrát méně.

„Překvapivě jsou ta čísla docela nízká,“ tvrdí doktor Larmuseau, který analyzoval data z pěti různých zemí světa.

Ačkoli je nevěra velmi běžná, ženy si většinou dávají pozor, aby nepřinesly domů cizí dítě. Odhalení by je mohlo stát příliš mnoho – rozvod a péči o potomky bez pomoci partnera.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat