Čím dříve dívka vstoupí do puberty, tím spíš si hledá macho muže

Endokrinologové si už v polovině minulého století všimli, že inteligentní lidé vstupují do puberty později a že mají také později děti. Krom toho si vybírají takové partnery, kteří jsou sice možná eroticky méně přitažliví, ale zato spolehlivější a věrnější. Nové výzkumy skotských vědců dokazují, že u dívek má věk nástupu puberty zásadní vliv na to, kdy začne jako žena plodit děti a zda si vybere za partnera macho muže.

„Věk, v němž žena nastoupí do puberty, ovlivňuje její reprodukční preference později v životě,“ tvrdí autoři výzkumu z University of St. Andrews.

Z experimentálního výzkumu doktorky Carloty Batresové a profesora Davida Perreta vyplývá, že dívky mající první periodu v jedenácti dávají v dospělosti přednost mužům se silně maskulinními rysy v obličeji. Dívky menstruující poprvé o rok až dva později volí muže spíš femininních rysů v obličeji. Tyto ženy také touží po dětech dříve a dříve poprvé otěhotní.

„Rychlost je rovněž faktor v reprodukční strategii člověka. Například jedinci, kteří se rozhodnou mít děti, je můžou mít brzy a rychle nebo později a pomalu. Z našich objevů vyplývá, že ženy, které podstupují pubertu dříve, volí strategii rychle a brzy,“ vysvětluje profesor David Perret z University of St. Andrews.






Celkem 21 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat