Která země je nejlepší pro výchovu dětí?

Kdo má možnost vybrat si, v které zemi světa vychová své potomky, měl by se odstěhovat do Dánska. V průměru několika klíčových faktorů je to totiž nejlepší zemí světa, kde jsou rozdíly mezi chudými a bohatými v přístupu ke vzdělání, zdravotní péči, výši příjmů a spokojenosti se svým životem nejmenší. Česko skončilo na jedenácté pozici, ale až na předposlední příčce v kategorii „Nerovnost spokojenosti se svým životem“.

Čili děti bohatých Čechů jsou se životem mnohem spokojenější a vnímají ho jako naplněnější než děti chudých Čechů.

Po prvním Dánsku se v celkovém hodnocení na druhé pozici shodně umístily Finsko, Norsko a Švýcarsko. Náš soused Rakousko skončil pátý, Slováci jednatřicátí, Poláci sedmadvacátí a Němci spolu s Řeky, Maďary a Spojeným královstvím čtrnáctí.

Studii vypracovala Unicef pod názvem Spravedlnost pro děti a zhodnotila nerovnosti v příjmech, vzdělání, zdravotní péči a naplnění života mezi dětmi chudých a bohatých rodin.

Izrael a Turecko skončily jako země s největšími rozdíly mezi dětmi. Česko si nejlépe ze zmíněných kategorií (v níž skončilo na páté pozici) vedlo v rozdílech (nervnosti) v příjmech chudých a bohatých rodin.

Dvacet nejlepších zemí pro výchovu dětí:

1. Dánsko
2. Finsko, Norsko, Švýcarsko
5. Rakousko
6. Nizozemsko
7. Irsko
8. Estonsko
9. Slovinsko
10. Lotyšsko
11. Česko
12. Chorvatsko
13. Austrálie
14. Spojené království, Německo, Řecko, Maďarsko
18. USA
19. Portugalsko
20. Island







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat