Ženy jsou stejně soutěživé jako muži. Když jde o děti

Soutěživost je považována za ryze mužskou vlastnost. Ne, že by ji neměly mnohé ženy, ale obecně se o nich uvažuje jako o pohlaví méně soutěživém a konkurenčním. Ovšem když dojde na budoucnost potomků, jsou ženy – tedy lépe řečeno matky – stejně soutěživé jako muži, respektive otcové.

Ženy jsou dokonce kvůli budoucnosti svých dětí ochotné riskovat stejně jako muži. Vyplývá to z psychosociálních experimentů provedených psychology z University of San Francisco.

Z nich vyplývá, že muži jsou soutěživější než ženy vždy, když jde o obecnou finanční výhru. Když ale mají soutěžit o výhody pro své děti, začnou být ženy stejně kompetitivní jako muži.

„Ženy možná nebudou usilovat tolik o vysoké pozice v zaměstnání s velkým platem, když budou muset vzdorovat velké konkurenci mužů a žen, jako tehdy, když jim bude nabídnuta jako výhoda zaměstnání lepší péče o děti či školné na prestižní škole. Zaměstnavatelé by tak měli být tvořiví při motivaci a odměňování žen, které jsou schopné konkurovat svými schopnostmi a dovednostmi,“ uvedla profesorka Alessandra Cassarová ze San Franciska.






Celkem 14 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat