Jak vysvětlit dětem šikanu? Stačí k tomu jen dvě jablka!

Šikana je stále závažné téma, o kterém je třeba mluvit. Ale jak ho vysvětlit malým dětem? Americká učitelka Rosie Dutton přišla na krásný názorný příklad, jak děti o tomto problému poučit. Její metoda je hitem internetu!

Učitelka Rosie Dutton vzala dvě jablka a názorně ukázala dětem, jak mohou nadávky a slovní šikana ubližovat stejně jako fyzické týrání.

Jedno jablko totiž před hodinou tajně několikrát upustila na zem, ovšem tak, aby se neporušilo zvenku. Dětem následně ukázala dvě stejná jablka. Prvnímu jablku pak společně s dětmi nadávala, o to druhé se hezky starala, hladila ho a vlídně na něj mluvila. Když pak obě jablka rozkrojila, jedno z nich bylo krásné, naopak to šikanované bylo moučné a ošklivé.


Dětem tak chtěla ukázat, že ačkoliv není vidět, jak moc ošklivá slova ubližují fyzicky, uvnitř je to určitě trápí. Její příspěvek na Facebooku se stal hitem a sdílelo ho už 240 tisíc lidí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat