Toužíte po klidných svátcích? Připravte se na ně už nyní. Jak?

Některé věci či události spojené s Vánocemi neovlivníte – vždycky se něco nepovede, přijde nějaká rodinná krize, s tím se zkrátka musí počítat. Ale pokud se na svátky připravíte, mnohým zátěžovým situacím můžete předejít.

Jak? Tak například…

…kupte/vytiskněte kalendář.

Advent a svátky jsou dobou nejrůznějších večírků, rodinných sešlostí, návštěv apod. A udržet je všechny v hlavě a ještě je sladit s událostmi ostatních rodinných příslušníků, to je nadlidský výkon. A tak se snadno stane, že se s partnerem budete oba chystat v jeden večer na nějakou akci a zjistíte, že nemá kdo pohlídat děti. Na viditelné místo proto umístěte plánovací kalendář prosince (stačí ale i přehledná tabulka), kam budou všichni zapisovat, co kdy mají, kdy přijedou příbuzní, kam se kdy chystají. Lepší přehled rovná se méně nervů.

…balte, co máte.

Nenechávejte balení dárků na poslední chvíli. Zabalit najednou balíčky pro celou rodinu, to zabere spoustu drahocenného času. Raději všechno, co koupíte, rovnou zabalte. Vpředvečer Štědrého dne pak už jen dárky dozdobíte a je to.

…rozešlete pohledy.

Pokud patříte k lidem, kteří stále rozesílají přání k Vánocům poštou (a je to moc pěkný pocit, najít v dnešní době ve schránce pohled nebo dopis), učiňte tak hned začátkem prosince. Odškrtnete si na seznamu „povinností“ další položku a vyhnete se trapným scénkám typu „asi se to muselo zatoulat někde na poště, když ti to dorazilo až po svátcích…“.

…nakupujte podle plánu.

Že jste zase nechala nákupy dárků až na prosinec? Výčitky stranou, zdaleka v tom nejste sama! Než ale vyrazíte horečně pobíhat po obchodních centrech, v klidu si sedněte a přemýšlejte, co komu koupit. A sepište si seznam. Jistě, nenapadne vás hned všechno, ale alespoň budete mít základ. A vyhnete se zoufalému prodírání se obchody plnými lidí, co jsou na tom podobně.

…vsaďte na internet.

A když už jsme u prodírání se obchody – co zkusit letos nakoupit všechno přes internet? On-line prodejci většinou garantují doručení do Vánoc, navíc spousta z nich využívá nejrůznější způsoby dopravy, takže nebudete muset prostát hodiny na poště.

…nakupujte večer.

Nákupní centra mají otevřeno minimálně do 21 hodin (některá před svátky i déle). Zkuste proto nakupovat třeba až po sedmé večerní! V obchodech už bude mnohem méně lidí a vy nepřijdete o nervy.

…rozmyslete jídelníček.

Ačkoli by měly být Vánoce především svátky ducha, tělo si také přijde na své. Vyváříme, pečeme a jíme jako diví. Ovšem občas se zasekneme na jednoduché otázce: „Co budeme vařit?“ Proč nerozplánovat i jídelníček na jednotlivé dny? Pěkně od Štědrého večera až po Nový rok. Alespoň už také budete vědět, co koupit na potraviny.

…namrazte zásoby.

A když už jsme u plánování jídla – vždycky se najde nějaká návštěva, která se pozve trochu nečekaně a které byste rádi nabídli víc než cukroví a zbytek kapra, co byl k večeři. Mějte proto v mrazáku zásobu něčeho dobrého. Třeba jablečný koláč (dá se mražený i koupit) nebo pár porcí něčeho, co stačí rychle rozmrazit a podávat.

…nezapomeňte odpočívat.

Protože znáte to – všechno nachystáte, s posledním vypětím sil rodinu „doženete“ ke Štědrému večeru… a pak lehnete s virózou. Maminka v horečkách není zrovna ideální společnicí na svátky, co si budeme namlouvat. Navíc nikdo nechce být nemocný, tak na to myslete a své imunitě to ještě víc neztěžujte!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat