Proč si nenechat prozradit pohlaví dítěte

Dnes je celkem běžné, že se nastávající rodiče snaží co nejdříve zjistit, zda do jejich života vstoupí holčička, nebo chlapeček. Ovšem nenechat si při ultrazvukovém vyšetření prozradit pohlaví dítěte může mít i své výhody. Nevěříte?

Nejde jen o samotné těšení se na ono velké překvapení, které vás čeká v okamžiku, kdy vaše miminko poprvé spatří světlo tohoto světa. Užít si můžete ve „sladké nevědomosti“ i další výhody!

Vyhnete se zklamání

Není třeba si nic namlouvat. I když všem říkáme, že je nám vlastně jedno, zda se narodí kluk nebo holka, ve skutečnosti spousta z nás skrytě touží buď po synkovi, nebo po dcerce. Pokud si necháte pohlaví děťátka říct hned při ultrazvuku, může se stát, že pocítíte jisté zklamání, když se pohlaví miminka neshoduje s vaší preferencí.

Nejde o to, že byste se v tomto zoufalství nějak utápěli nebo ho rychle nepřekonali (během pár minut už zase plujete na vlně radosti), ale spousta nastávajících maminek a tatínků se může cítit, jako by byli špatnými rodiči. A začnou si svou „slabou chvilku“ vyčítat.

Bez záplavy modré či růžové

Všimněte si, že jakmile se s radostnou zprávou o pohlaví svého miminka svěříte svému okolí, budou všechny dárečky pro miminko jasně rozdělené. Pro chlapečka dostanete oblečení v modré, pro holčičku v růžové. A tak je to se vším - od zmíněného oblečení až po hračky. Takže vaše představy o tom, že své dítě budete vychovávat v gendrově neutrálnějším prostředí vezmou za své.

A co víc, úplně stejně se začnete chovat i vy. Zatímco jste vždycky chtěli mít pro děťátko oblečení v zelené nebo třeba žluté, najednou si nemůžete pomoci a stejně většinu věcí nakoupíte v „holčičích“ a „klučičích“ barvičkách. Ne že by na tom bylo něco špatného, ale je pravda, že máme i více než dvě barvy.

Kreativní výběr jmen

Jak se bude jmenovat? Tak tuhle otázku mají někteří rodiče vyřešenou za pár minut, zatímco jiní ji řeší prakticky celé těhotenství. Ale ve většině případů je výběr jména docela zábava (tedy dokud váš manžel nenavrhne jméno své bývalé přítelkyně, kterou nemůžete ani cítit). A tak je jasné, že výběr dvou jmen může být ještě zábavnější. Proč si těhotenství nezpříjemnit, jak jen to jde?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat