Dovolená s dětmi je tu. Na co nesmíte zapomenout?

17.07.2017 | Děti a rodina

Kde jsou ty časy, kdy vám stačilo hodit do batohu dvě trička a kartáček na zuby a během chvilky jste byli připravení vyrazit do světa. S dětmi přibylo radosti, ale taky věcí (asi tak stokrát) a hlavně odpovědnosti. Na co všechno je třeba myslet, aby se vysněná cesta nezměnila v noční můru?

Kvalitní pojištění je základ

Jak známo, děti jsou zvědavé, neustále se hemží a všude vlezou.  Drobné úrazy a zdravotní potíže můžete očekávat především v nezvyklém prostředí, třeba u moře. Děti jsou náchylnější k úpalu, úžehu a průjmovým onemocněním než dospělí. Snadno uklouznou po mokrých kamenech, šlápnou na pichlavého ježka nebo se důvěrně seznámí s žahavou medúzou – a lékařské ošetření může udělat nepříjemnou díru do prázdninového rozpočtu. Řada pojišťoven přitom nabízí pro děti nejrůznější slevy; v nabídce bývají i speciální rodinné balíčky, kdy za výhodnou cenu pojistíte všechny členy najednou.

Pečlivě vybavte cestovní lékárničku

Co by měla obsahovat? Kromě léků, které někdo z rodiny užívá pravidelně, je základem dezinfekce na drobné odřeniny a poranění, náplasti, obinadlo, gáza a teploměr. Neměl by chybět přípravek s panthenolem na zklidnění spálené pokožky, repelent proti hmyzu, antihistaminika (léky tlumící alergickou reakci) a oční kapky (mohou se hodit v případě podráždění očí mořskou vodou, sluncem nebo pískem). Určitě přibalte také přípravek proti kinetóze, léky na snížení teploty, analgetika proti bolesti, něco pro případ střevních potíží a samozřejmě pořádnou zásobu opalovacího krému s vysokým ochranným faktorem.

Pořiďte si zdravotního manažera v mobilu

Na cestách se může stát ledacos. Přesné informace o tom, kdy byl některý člen rodiny naposled očkován proti tetanu nebo jaké je složení léků, které bere, můžou mít někdy cenu zlata. Zvláště v případě nejzranitelnějších členů rodiny – to jsou ti nejmladší a ti nejstarší – je opravdu užitečné mít kdykoliv po ruce přehled prodělaných nemocí a úrazů, údaje o krevní skupině, alergiích nebo počtu dioptrií. Kdo by si to všechno pamatoval, namítnete možná. Existuje ale pomocník, který to dokáže – a umožní vám nosit zdravotní dokumentaci všech členů rodiny pořád s sebou.

Family Care: sestřička pořád po ruce

Mobilní aplikace Family Care, kterou si můžete zdarma stáhnout do svého chytrého telefonu, umožňuje mít neustálý přehled o zdraví jednotlivých členů rodiny (dokonce i těch čtyřnohých nebo létajících). Na začátku každému z nich vytvoříte „zdravotní kartu“, tedy jakýsi profil, kam zadáte veškeré důležité údaje. Snadno se k nim pak dostanete kdekoliv na světě (i když jste offline). Family Care je užitečný pomocník, který hlídá zdraví celé rodiny po celý rok. Když si to budete přát, připomene vám termín vyšetření a upozorní vás, že je třeba dojít s dítětem k zubaři. Když jste ale daleko od domova, má tahle služba ještě mnoho dalších výhod.


O dost lepší než očkovací průkaz

Co ještě Family Care umožňuje? Můžete do ní nahrát například kartu pojištěnce a kontakty na vaši zdravotní pojišťovnu. To se na dovolené obzvlášť hodí. Aplikace dovoluje sdílet údaje z jednoho telefonu na druhý, takže i když jede s dítětem k lékaři váš partner nebo prarodiče, žádná otázka je nepřekvapí. A kdyby se nedejbože stalo, že o svůj telefon přijdete, údaje se tím samozřejmě neztratí – zůstanou uložené na webu a do nového telefonu si je snadno stáhnete znovu. Ovládání aplikace je intuitivní a uživatelsky přívětivé, zvládnou ho všechny věkové skupiny.

Přejeme vám, abyste nemuseli aplikaci Family Care na dovolené použít. Pokud se ale něco nečekaného přihodí (a nemusí hned jít o tragédii, úplně stačí rozbité brýle), může vám zachránit zdraví i rodinnou pohodu. Více informací na family-care.mobi







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat