Babské pověry a těhotenství. Na tyto můžete rovnou zapomenout

Také jste se od svého lékaře (či těhotenského testu) dozvěděla radostnou zprávu, že čekáte miminko? Pak se připravte na fakt, že jen co tuto novinku vypustíte do světa, sesypou se na vás nejrůznější zkušenější maminky se spoustou dobře míněných rad. Ovšem některé můžete rovnou ignorovat.

Řada dobře míněných rad je totiž na úrovni pouhých mýtů a nějak více se jimi zabývat by byla ztráta času. Které máme na mysli?

První porody jsou vždy náročnější a delší

Každý porod je velmi individuální událost. Ani maminky, které první dítko porodily bez větších obtíží a prakticky „za chvíli“, nemají jistotu, že se to bude opakovat (a některé druhý či třetí porod trpěly mnohem více než ten první). Záleží na spoustě faktorů, které nemají s počtem dětí moc co do činění.

Holčičky berou maminkám krásu

Říká se, že když žena čeká dceru, má častěji problémy s pletí a nepřipadá si tak krásná, jako kdyby čekala syna. Ačkoli někteří odborníci připouštěli, že by to v teorii mohla být pravda, protože holčičky maminkám ubírají estrogen, žádná studie nic takového nepotvrdila. A spousta žen vám potvrdí, že ony mají úplně opačné zkušenosti – když čekaly dcerku, jen kvetly, když synka, vyhýbaly se zrcadlu obloukem.

S velkými prsy se ti bude dobře kojit

Tohle tvrzení se většino opírá o teorii, že velká ňadra znamenají spoustu mléka. Ale upřímně, ne vždy je to pravda. I když vás příroda obdařila „jedničkami“, klidně můžete mít mléka dostatek pro tři hladové kojence, zatímco kolegyně s „pětkami“ bude mít mléka tak akorát pro své miminko. Nemluvě o tom, že občas bývá pro vyvinutější ženy technika kojení obtížnější (ale opět to není pravidlo).

Musíš teď jíst za dva

To by samozřejmě byla pravda, pokud by se ve vašem těle ukrýval další dospělý a aktivní člověk. Ale tak tomu není. V průměru by těhotná žena měla zvýšit svůj denní energetický příjem asi tak o 300 kalorií. A to – upřímně řečeno – není moc.

Nevolnosti si odbydeš ráno a máš klid

Kéž by. Kdoví proč se těhotenské nevolnosti jmenují „ranní“. U spousty žen se totiž vůbec neomezují jen na začátek dne. A co víc, spoustě těhotných je ráno dobře, ale večer je to úplně jinak. Takže nespoléhejte na to, že stačí přežít ráno a je klid.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat