Mléko jako důležitý zdroj vápníku. Jak ho zařadit do dětského jídelníčku

24.11.2017 | Děti a rodina

Ačkoli o mléku koluje celá řada mýtů a jeho spotřeba mezi dětmi a dospívajícími není taková jako dříve, faktem zůstává, že se jedná o jeden z nejdůležitějších zdrojů vápníku. I proto by se mělo mléko v jídelníčku dětí objevovat. Jak ale přesvědčit malého mlsouna, aby mu dal šanci?

Mléko obsahuje i další důležité živiny, jako jsou bílkoviny, tuky, sacharidy, vitaminy (především B2) a minerály. Z je kromě vápníku podstatný také draslík, sodík a dále i hořčík a fosfor. Mléko je zdrojem stopových prvků, obsahuje zinek, měď a selen, které jsou důležité pro různé metabolické funkce a obranyschopnost organismu.


Jak pomoci dětem najít cestu k mléku? Spojencem je Dobrý sirup do mléka!

Největší význam mléka však spočívá v již zmíněném vysokém obsahu vápníku, který je jedním z nejdůležitějších minerálů ve výživě člověka. Podílí se především na tvorbě kostí a zubů, na správné funkci nervů, ale také srdce, ovlivňuje srážlivost krve a zachování rovnováhy vnitřního prostředí organismu.

Že váš malý mlsoun mléko vytrvale odmítá? Můžete mu samozřejmě nabídnout jogurty, sýry a další mléčné výrobky. Případně mu můžete mléko ochutit. Jak?

Spousta chuti bez konzervantů

Zkuste pití mléka svému potomkovi zpříjemnit přidáním Dobrého sirupu do mléka. O tom, jak dětem chutná, se přesvědčily i naše testerky. Jaký měl sirup úspěch?

Skvělá, vyvážená chuť. Stačí opravdu malé množství sirupu, aby mléko získalu chuť banánu nebo jahody. Oceňuji velice rychlou přípravu, 100 % rozpustnost a hlavně, že neobsahuje žádné konzervanty, umělá sladidla a barviva. Vyzkoušeli jsme do teplého i studeného mléka a také do jogurtového nápoje, vše dopadlo na 1 s hvězdičkou. Cena je také příznivá. Určitě budeme kupovat dále, napsala testerka vondr.v.

„Máme velkou spotřebu mléka a díky sirupům se spotřeba ještě zvýšila. Jako první jsme ochutnali banánový. Stačí trochu a mléko má ihned chuť banánu. Sirupy jsme také zkoušeli dát do bílého jogurtu a i tato možnost nám chutnala. Příprava je velice jednoduchá, zvládne to i menší dítě. U sirupů kladně hodnotím hlavně rozpustnost. Oproti jiným značkám, kde se granulky ve studeném mléce obtížně rozpouštějí. Oba sirupy si u nás našly místo. Synovi více zachutnal jahodový, dceři zase banánový, svěřila se testerka Sametka.


Dobrý sirup chutnal v rámci testování dětem i dospělým. Navíc se dá přimíchat i do jogurtů, kefíru nebo rostlinných mlék!

„Po přečtení návodu, že je možné použít i do jogurtu jsem ho nabídla i manželovi, který má ke svačině bílé jogurty s čerstvým ovocem, aby měl změnu. A ne vždy se zadaří koupit pěkné čerstvé ovoce. Vyzkoušel příchuť jahoda a byl nadšený, jen přiznal, že kvůli sladkosti dává sirupu méně, než je doporučeno. A to chválím, že si můžete sami zvolit. Vydrží tedy dlouho. Syn vyzkoušel sirup s banánovou příchutí a moc mu chutnal. Mohu jen doporučit,“ chválila testerka renule.

„S dcerou jsme měly možnost otestovat Dobrý sirup do mléka s příchutí jahoda a banán. Mléko po něm chutná moc dobře, ředění je uděláno tak, aby tento sirup vydržel dlouho, i cena mě dost překvapila (sirup je opravdu hodně levný). Sirup se v mléce rozpustí, takže není možné, aby jsem tam našla nějaké nerozpuštěné granulky jako u jiných výrobků, popsala testerka klaryk01.

Hodnocení ostatních testerek si můžete přečíst ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat