Tohle nesmíš, tohle musíš. Jak se nezbláznit z dobrých rad v těhotenství

Vaše okolí se s vámi raduje z toho, že za pár měsíců přivedete na svět své první dítě. A také má pro vás spoustu dobře míněných rad a ponaučení. Najednou všichni vědí nejlépe, jak být těhotná. A i když to nemyslí zle, může to být pro nastávající maminku vyčerpávající. Jak se z toho všeho nezbláznit?

Intuice je vaše

Také jste si všimla, že od doby, kdy je na vás těhotenství vidět, stíhají vás lidé nejen milými, ale také kritickými pohledy? Třeba když vás servírka v kavárně tiše (ale viditelně) odsoudí za to, že si dovolíte po dlouhých týdnech ochutnat malé espresso. Nebo když se rozhodnete jít si zaběhat, i když už máte pořádné bříško a ostatní běžci kroutí hlavou.

Jenže to vy nejlépe víte, co je pro vás a vaše dítě dobré. Pokud nemáte žádné problémy a neděláte nic extrémního či něco, co vám zakázal lékař, je to vaše věc. A tak kritické pohledy prostě ignorujte, Občas je to těžké, ale pamatujte – vy jste těhotná!

Komu věřím?

Samozřejmě je vždycky příjemné mít v nejbližším okolí lidi, kterým věříte, o kterých víte, že to s vámi myslí dobře a kterým ráda nasloucháte. Může to být kamarádka, maminka, ale třeba i kolegyně v práci, která už má doma řádku dětí.

Anonymní diskuse na internetu nejsou vždy nejlepšími rádci. Každé těhotenství je jiné, každá žena je jiná. Strýček Google vás nezná. Vaši nejbližší ano. Navíc není třeba si nic namlouvat – na internetu najdete tolik protichůdných rad, že je vážně těžké se v nich vyznat. A tak si dejte raději takový menší digitální detox. A nepročítejte bezhlavě vše, co v souvislosti s těhotenstvím na Googlu najdete...

Mluvte, mluvte, mluvte

Máte nějaké obavy či pochybnosti? Pak si je nenechávejte pro sebe. Cokoli, co se týká vašeho zdravotního stavu, konzultujte se svým lékařem či jiným odborníkem. A se spoustou dalších potíží vám jistě pomohou lidé z vašeho okolí. Hlavně se netrapte – to neprospívá ani vám, ani miminku.  







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat