Krvácení dásní během těhotenství. Jaké domácí zásoby pomohou

Jste v očekávání a vaše dásně krvácejí? Nedělejte si starosti, je to jeden z mnoha problémů, s nimiž se obvykle setkávají těhotné ženy. Panika není na místě, tyhle tipy vám pomohou!

Lékaři říkají, že těhotenství může vést k otokům a náchylnosti ke krvácení, a to kvůli všem těm hormonálním změnám, ke kterým dochází v těle ženy čekající dítě. Hormonálně podmíněný zánět dásní se objevuje u těhotných žen nejčastěji od druhého měsíce těhotenství. Zvýšená produkce hormonů z řad estrogenů a progesteronů může mít vliv na prokrvení tkání a jejich zranitelnost.

Oteklé a krvácející dásně jsou obvykle doprovázeny špatným dechem, což znamená, že gravidita může ublížit celkovému orálnímu zdraví. Navštivte svého zubního lékaře, ale ještě než se k němu dostanete, můžete vsadit na přírodní způsoby, které váš problém zmírní.

Teplá slaná voda

Ve sklenici teplé vody rozpusťte lžíci soli. Tuto směs použijte pro vypláchnutí svých úst ráno a večer. Teplá slaná voda má antimikrobiální a uklidňující vlastnosti, a proto je prospěšní těhotným ženám, které trpí problémy s dásněmi a jejich krvácením.

Aloe vera

Patří k vaší domácí lékárně i aloe vera? Pokud ano, pak máte přístup k rychlému léku proti krvácení dásní. Vše, co musíte udělat, je naříznout list rostliny, vyjmout gel, nanést ho na postižené oblasti a nechat působit 3 až 5 minut. Poté si vypláchněte ústa – a celou ozdravnou kúru provádějte dvakrát denně.

Med

Nemáte-li po ruce aloe vera, nezoufejte. Na své dásně použijte med, který je schopný působit proti mikrobům a zánětům obecně. Jen se ujistěte, že jej nanášíte přímo na dásně, ne na zuby.

Potraviny bohaté na vitamin C

Zahrnutí potravin, které jsou nabité vitaminem C, patří ke skvělým nápadům. Céčko totiž udržuje dásně zdravé, posiluje imunitní systém a umožňuje tělu zvítězit v boji proti zaníceným a krvácejícím dásním.

Vyhněte se sladkým nápojům

Při konzumaci potravin bohatých na vitamin C byste měli omezit spotřebu jídel a nápojů, které obsahují cukr. V opačném případě se krvácející dásně mohou jen zhoršit. Ostatně, klíčová je i dobrá zubní hygiena.

Udržujte ústa čistá

Když se hovoří o hygieně ústní dutiny, je dobré zmínit, že ústa by měla být čistá, i když čištění zubů s rozbolavělými dásněmi není zrovna příjemné. Kartáček musí mít měkké štětiny, které nevyvolají další podráždění dásní. V případě ranních nevolností a zvracení ihned neutralizujte kyselost v ústech nejlépe vhodnou ústní vodou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:54
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat