Když se miminku nechce na svět. Babské rady, které přispějí k začátku porodu

Ačkoli má být vaše miminko podle výpočtu lékařů dávno na světě, ještě se mu od vás nějak nechce? Už vám lékaři hrozí umělým vyvoláním porodu? Pak můžete zkusit některou z osvědčených babských rad, jež mají pomoci děťátku na svět.

Je jasné, že s vyvoláváním porodu bychom si neměly jen tak zahrávat. Rozhodně bychom se o něj neměly pokoušet dříve než po 40 týdnech těhotenství a neměly bychom zbytečně experimentovat a riskovat.

Nicméně pokud vám i lékaři potvrdili, že „přenášíte“ a vy už byste nejraději viděla miminko na světě (nejen proto, že se na něj těšíte, ale i proto, že už vás vyčerpávají oteklé kotníky a další těhotenské radosti), můžete vyzkoušet některou z osvědčených „domácích“ rad.

Co tedy – kromě obligátního mytí oken – má miminku pomoci na svět?

Procházka

Pohyb obecně má pomoci přivolat porod, nicméně vzhledem k tomu, že po 40. týdnu je sport tím posledním, na co by většina maminek měla sílu a energii, je dobré spokojit se s chůzí. Některé babské rady zmiňují chůzi do a ze schodů, nicméně tady pozor. Pád ze schodů v těhotenství představuje skutečné nebezpečí jak pro ženu, tak i pro dítě.

Milování

Patříte k ženám, jež mají v těhotenství zvýšenou chuť na sex? Pak toho můžete využít i k urychlení porodu. Při milování se zvyšuje produkce hormonu oxytocinu, který v porodu a kontrakcích hraje klíčovou roli. Tak proč si čekání na děťátko opravdu nezpříjemnit? I kdyby se porod hned nedostavil, alespoň si zlepšíte náladu.

Akupresura či akupunktura

Akupresura neboli vyvíjení tlaku na určitá místa na těle může ve vyvolávání porodu také pomoci. Ostatně obdobně mají fungovat i jehličky čili akupunktura. Pro obě metody ale platí, že byste se měla svěřit pouze do rukou opravdových profesionálů.

Jídla a nápoje

Jeden z osvědčených babských postupů, jež mají vyvolat porod, je popíjet nálev připravený z listů jahodníku. I kdyby na vás tento nápoj efekt neměl, vyznavači bylinek a přírodní medicíny věří, že jahodník jako takový posiluje dělohu a pomáhá jí připravit se na porod.

Ostré pokrmy mají mít také pozitivní vliv na vyvolání porodu. Jen se nedoporučuje to s pálivým kořením přehánět, zvláště pokud na něj nejste zvyklá. Křeče v břiše kvůli pokaženému zažívání nepředstavují zrovna příjemné čekání na porod…

Balzamikový ocet je na našich talířích poměrně nováčkem, nicméně v zemích, kde se konzumuje už nějaké to desetiletí či století, jej ženy používají, chtějí-li vyvolat porod. Pokud máte doma krémové balzamiko, zkuste si jím ochutit salát.

Exotický ananas má údajně stimulovat produkci prostaglandinů, hormonů, jež používají k vyvolání porodu i lékaři (společně s dalšími látkami).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat