Plenková vyrážka u miminek umí potrápit. Prevence přitom není složitá

Plenková vyrážka se může objevit u každého miminka, které nosí plenky. Trápí i to vaše? Nedejte jí šanci a spolehněte se na preventivní a léčebná opatření!

Vyrážka je běžný stav, který ovlivňuje většinu dětí v určitém okamžiku nového života. Objevuje se na hýždích, stehnech nebo na jakékoli jiné ploše pokryté plenkami. Je charakterizována červenými pupínky a může být způsobena řadou věcí, přičemž fyzicky ovlivňuje dítě, psychicky zase jeho maminku. Příjemná ale pochopitelně není ani jedna varianta…

Příčiny a léčebné prostředky

Dětská pokožka je velmi jemná a nezůstává odolná proti tření plenek. Alergické reakce ze saponátů, ubrousků nebo oděvu jsou však na vině také. Někdy k vyřešení problému stačí vyměnit prací prostředek, nebo začít používat přírodní plenky a dětské ubrousky bez chemických příměsí. K tomu všemu se pochopitelně musí přičíst včasné měnění plenky. (Podle vědeckých zjištění miminka, která jsou přebalena minimálně osmkrát denně, na vyrážky a dermatitidu trpí mnohem méně.)

Pryč s nezvanými návštěvníky!

Strava nebo moč na pokožce může obsahovat látky, které dráždí pokožku dítěte a vytváří primární podmínky pro vznik plenkové vyrážky. Obojí je totiž zdrojem bakterií, kvasinek, toxinů nebo i parazitů, které si s jemnou dětskou pokožkou moc nerozumí. Proto plenku měňte pravidelně a ideálně po každém přebalení aplikujte organický roztok, který poskytuje bariéru proti škodlivým toxinům.

Nežádoucí látky v komerčních produktech

Co se týče používání zásypů a krémů, sledujete přítomnost těchto látek: DMDM hydantoin – typ formaldehydu, parabeny (mohou působit podráždění pokožky a problémy s imunitním systémem) a triclosan – je spojován s narušením hormonů. Pokud na něco z vyjmenovaného narazíte, výrobek nekupujte!

Chcete-li mít jistotu přírodního prostředku, připravte si svůj vlastní antibakteriální roztok složený z jednoho dílu olivového oleje, stejného množství konopného oleje, půl dílu nezpracovaného panenského kokosového oleje, 9 kapek esenciálního oleje citronová tráva (lemongrass) a stejného množství esenciálního oleje tea tree. Oleje přitom dejte do hrnce, zahřejte, promíchejte a nechte vychladnout. Poté přidejte vonné esence.

Tato kombinace olejů zvlhčuje zadní část vašeho dítěte, ale také ochrání a dezinfikuje, aniž by narušila přirozené ochranné vlastnosti jemné pokožky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat